HomeHL-9Πρόσκρουση στο λιμάνι για το Blue Ηοrizon λόγω των θυελλωδών ανέμων

Πρόσκρουση στο λιμάνι για το Blue Ηοrizon λόγω των θυελλωδών ανέμων

Απαγορευτικό του απόπλου τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Kατά τη διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου Blue Ηοrizon από το λιμάνι του Ηρακλείου και παρότι υπήρχε ρυμουλκό, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο λιμάνι, προσέκρουσε στην προβλήτα 1 του λιμένα .

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του cretapost, το πλοίο φέρει μία εκδορά και δε φαίνεται να υπάρχει κάποιο πιο βαθύ σκίσιμο ενώ ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός κάποιου εκ των 428 επιβατών που βρισκόταν μέσα σε αυτό. Στο πλοίο υπήρχαν ακόμα 22 φορτηγά, 3 δίκυκλα και 76 άτομα πλήρωμα.

Στο πλοίο απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους μέχρι να υπάρξουν οι σχετικές βεβαιώσεις από το νηογνώμονα για τη διατήρηση της κλάσης του.

Απαγορευτικό στο λιμάνι

Εν τω μεταξύ απαγορεύεται και στο λιμάνι του Ηρακλείου ο απόπλους τω πλοίων λόγω των ισχυρών ανέμων 9 μποφορ που πνέουν στο Αιγαίο, γεγονός που συνεπάγεται επιπλέον ταλαιπωρία για τους επιβάτες που θα ταξίδευαν από και προς τα λιμάνια της Κρήτης αυτές τις ημέρες. Το απαγορευτικό θα είναι σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα.

Άλλαξαν δρομολόγια

Την ίδια στιγμή υπήρξε αλλαγή σχεδίων για τους επιβάτες των Μινωικών Γραμμών με το δρομολόγιο Πειραίας – Ηράκλειο – Σούδα στις 6. 45 το πρωί. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το πλοίο κατέπλευσε στο Ηράκλειο κι από εκεί σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost με απόφαση και μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο και μετέβησαν στη Σούδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση