Στο επίκεντρο – ειδικά το τελευταίο διάστημα – έχουν βρεθεί περιοχές στη Μεσαρά, με την αιτία μεταξύ άλλων να είναι οι διαμάχες και οι συμπλοκές μεταξύ των αλλοδαπών που διαβιούν και εργάζονται στις αγροτικές καλλιέργειες των χωριών του κάμπου.

Μετά το σοβαρό περιστατικό που είχε καταγραφεί στο Τυμπάκι, στα τέλη του Νοέμβρη, στη διάρκεια του οποίου είχαμε έναν νεκρό, η κοινωνία είναι σε αναβρασμό. Και αυτό γιατί από εκεί και μετά έχουν καταγραφεί και άλλα, μικρότερης κλίμακας βέβαια, ως προς τις συνέπειες.

Περιστατικά που περιορίζονται στις συμπλοκές και τους μικροτραυματισμούς χωρίς κάνεις όμως να μπορεί να αποκλείει και τις οδυνηρές συνέπειες, με πρόσφατο το παράδειγμα στο Τυμπάκι. Η αιτία συνήθως είναι τα μεροκάματα του τρόμου, όπως χαρακτηρίζονται από ορισμένους. Τα μεροκάματα δηλαδή και η τιμή τους που καθορίζεται από ορισμένους εκ των αλλοδαπών, οι οποίοι είναι εκείνοι που κινούν τα νήματα και κανονίζουν τα πάντα για τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους.

Ένα ακόμη συμβάν καταγράφηκε χθες το βράδυ σε χωριό της Μεσαράς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του cretapost. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες δεκάδες αλλοδαποί, κινήθηκαν απειλητικά σε βάρος άλλων, με το συμβάν ευτυχώς να λήγει άμεσα και χωρίς οδυνηρές συνέπειες.

Είναι μια κατάσταση, την οποία επιχειρεί να ελέγξει όσο είναι αυτό δυνατόν η Αστυνομία, την ώρα που οι κάτοικοι των χωριών – ειδικά οι ηλικιωμένοι- έχουν φτάσει σε σημείο να φοβούνται να βγουν ακόμη και από τα σπίτια τους μόλις πέσει η νύχτα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση