HomeHL-WorldΤουρκία: Τζιχαντιστές ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα παραμονή Πρωτοχρονιάς

Τουρκία: Τζιχαντιστές ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα παραμονή Πρωτοχρονιάς

Στην Αγκυρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αστυνομία της Άγκυρας στην Τουρκία, συνέλαβε πέντε φερόμενους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με την υποψία ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι ύποπτοι είναι ξένοι υπήκοοι που συνδέονται με βαθμίδες της εξτρεμιστικής οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ, ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία. Τα υποτιθέμενα σχέδια επίθεσης δεν ήταν επίσης άμεσα σαφή.

Το πρακτορείο τόνισε παράλληλα ότι οι αστυνομικές επιδρομές συνεχίζονται και ότι ενδέχεται να συλληφθούν περισσότερα άτομα.

Οι συλλήψεις έρχονται εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας σε εθνικό επίπεδο κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς. Περισσότερα από 317.000 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Χθες Δευτέρα, το Anadolu ανέφερε ότι 100 ύποπτα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 50 ξένων υπηκόων, συνελήφθησαν σε εκτεταμένες επιδρομές σε ολόκληρη τη χώρα.

Η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση το 2017 σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα 39 νεκρούς και 79 τραυματίες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση