“Δέσμιοι” της κακοκαιρίας παραμένουν στον Ομαλό πολλοί εκδρομείς που ανέβηκαν την Κυριακή στα ορεινά των Χανίων, αλλά βρέθηκαν τελικά εγκλωβισμένοι στο έλεος του χιονιά.

Ο δρόμος στον Ομαλό είναι αποκλεισμένος με πολλά αυτοκίνητα να παραμένουν ακινητοποιημένα στο πλάι και τους Χανιώτες να είναι στα όρια της απελπισίας, αφού δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς ο φορτωτής που εστάλη από το Δήμο Πλατανιά κατάφερε να φτάσει στην περιοχή όπου βρίσκονται τα μαγαζιά, λίγο μετά τις 21.30.

apokleismenoi_omalos5

Οι περισσότεροι οδηγοί ισχυρίζονται ότι ξεκίνησαν την εκδρομή τους στον Ομαλό, πριν αρχίσει ο χιονιάς και για αυτό, δεν χρειάστηκαν να έχουν αντιολισθιτικές αλυσίδες μαζί τους. Σε χειρότερη όμως θέση και από αυτούς είναι κάποιοι, που εκτός από αλυσίδες, δεν προνόησαν να έχουν μαζί τους περισσότερα χρήματα, αφού δεν τους πέρασε καν από το μυαλό ότι λόγω της κακοκαιρίας, θα υποχρεώνονταν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο.

apokleismenoi_omalos3
Αυτό είχε ως συνέπεια, όπως τόνισε στο zarpanews.gr ένας από τους οδηγούς που βρίσκονται καθηλωμένοι στον Ομαλό, πολλοί μες στη νύχτα να βάζουν… ρεφενέ ο,τι είχαν πάνω τους, κέρματα, 5ευρα και 10ευρα, 20ευρα για να μπορέσουν να πληρώσουν το δωμάτιο.

apokleismenoi_omalos5

Προς τιμήν τους μάλιστα, κάποιοι ξενοδόχοι, κατανοώντας τη δύσκολη κατάσταση, δέχθηκαν στο πνεύμα της φιλοξενίας και της ανθρωπιάς να διαθέσουν δωρεάν τα δωμάτια τους στους αποκλεισμένους εκδρομείς που δεν είχαν τα απαιτούμενα χρήματα.

apokleismenoi_omalos6

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς από τους αποκλεισμένους, η απάντηση αρμόδιου στελέχους της αντιπεριφέρειας Χανίων, που σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στο zarpanews.gr φέρεται όχι μόνο να μην έδειξε το ενδιαφέρον που θα περίμεναν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αλλά αντίθετα είχε το θράσος να τους ψέξει και από πάνω γιατί πήγαν εκεί χωρίς αλυσίδες.

zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση