HomeΚΡΗΤΗΕπιστρέφει η Ελευθερία στο φυσικό της περιβάλλον

Επιστρέφει η Ελευθερία στο φυσικό της περιβάλλον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η απελευθέρωση της Ελευθερίας, μιας θηλυκής ενήλικης θαλάσσιας χελώνας, βάρους 35 κιλών, θα γίνει στο Ρέθυμνο την Τετάρτη 25 Ιουνίου, και ώρα 11:30 το πρωί, μπροστά από το ξενοδοχείο «Aquila Porto Rethymno».

Η Ελευθερία είχε βρεθεί τραυματισμένη κοντά στις περιοχές ωοτοκίας της Πελοποννήσου, στην παραλία της Αχαΐας, τον Αύγουστο του 2013. Είχε τραύματα στο κεφάλι, στο λαιμό και στο πίσω μέρος του καβουκιού της. Μετά από θεραπεία δέκα μηνών, που συμπεριλάμβανε φαρμακευτική αγωγή και κτηνιατρική περίθαλψη, έχει πλέον ανακάμψει πλήρως και έτσι ήρθε ο καιρός να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον.

Η εκδήλωση απελευθέρωσης θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με στόχο να αποτελέσει ένα σημαντικό μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλους μας, για όλες τις ηλικίες, τώρα μάλιστα που έχει ήδη αρχίσει για τα καλά η ωοτοκία θαλάσσιων χελωνών κατά μήκος όλου του κόλπου.
Ας μην ξεχνάμε πως το Ρέθυμνο, μια από τις κυριότερες παραλίες ωοτοκίας για την καρέτα-καρέτα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ένας συμπληρωματικός αλλά πολύ σημαντικός στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η συγκέντρωση δωρεών για την επισκευή των μεγάλων ζημιών που έχουν υποστεί οι 2 από τις 6 δεξαμενές «επανένταξης» του Κέντρου Διάσωσης του Συλλόγου «Αρχέλων».
Οι δεξαμενές αυτές χρησιμοποιούνται στο τελικό στάδιο της θεραπείας των θαλάσσιων χελωνών, προκειμένου να προετοιμαστούν για απελευθέρωση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση