HomeHL-CultureΘάνος Μικρούτσικος: Η εξομολόγησή του για την πολιτική

Θάνος Μικρούτσικος: Η εξομολόγησή του για την πολιτική

«Για εμένα ήταν one night stand»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οταν ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν στο Υπουργείο Πολιτισμού είχε τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού.

Πήγαινε αξημέρωτα στο γραφείο του και η πόρτα του ήταν πάντα ανοιχτή στους δημοσιογράφους. Οταν το κεφάλαιο Υπουργείο Πολιτισμού έκλεισε για τον Θάνο Μικρούτσικο ήταν σαν, αμέσως, να γύρισε σελίδα. Μα δεν σας λείπει, τον ρωτούσα, δεν θα θέλατε να ήσασταν σήμερα στο Υπουργείο Πολιτισμού. «Η πολιτική για εμένα ήταν one night stand Κατερίνα» μου έλεγε και ρουφούσε λαίμαργα την πίπα του.

Μικρούτσικος: Πολιτικοποιημένος ήμουνα από το δημοτικό χωρίς πλάκα και έτσι θα πεθάνω

Σε μία κουβέντα μας σε συνέντευξη μας για την εφημερίδα «Το Ποντίκι» δήλωνε. «Πολιτικοποιημένος ήμουνα από το δημοτικό χωρίς πλάκα και έτσι θα πεθάνω. Αστικό σπίτι, αριστερός πατέρας, πολύ εναντίων του να εμπλακώ. Είπα το ναι στο Υπουργείο πολιτισμού, χωρίς να πω ναι στα βουλευτιλίκια επειδή ασχολιόμουνα με την πολιτιστική διαχείριση.

Ήξερα την ώρα που έμπαινα, ότι θα βγω, αναμφισβήτητα, πάλι οριστικά. Αν με ρωτάς, γυρνώντας πίσω αν θα το ξανάκανα, θα σου έλεγα θα το έκανα. Ο μισός και πάνω χρόνος της θητείας μου στο υπουργείο πολιτισμού, ήταν πολύ δημιουργικός, ο υπόλοιπος, καταναγκαστικά έργα. Για να ισορροπήσω μετά μου πήρε τρία, τέσσερα χρόνια και σε σχέση με τον κόσμο. Απ’ την άλλη μεριά όμως και εσύ με ξέρεις γιατί είμαστε φίλοι, είμαι ένας άνθρωπος που αισθάνομαι ευτυχισμένος, ανοιχτός με τα πλεονεκτήματα και τα ελαττώματα μου»

Μικρούτσικος: Και λάθος να ήταν, θα το ξαναέκανα

«Έχω την εντύπωση ότι ακόμα και λάθος να ήταν, θα ήθελα να το ξανακάνω, γιατί είμαι αποτέλεσμα και των σωστών και των λάθος επιλογών μου» έλεγε ο Θάνος Μικρούτσικος και κάπως έτσι ήταν μέχρι τελευταία στιγμή, όταν έδινε κουράγιο σερ άλλους καρκινοπαθείς μέσα από το νοσοκομείο ή ακόμα και όταν μιλούσε για το πόσο σημαντικό είναι να είσαι αιμοδότης. Αναρτήσεις που έκανε λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση