HomeHL-CultureΘάνος Μικρούτσικος: Γιατί δεν έκανε ποτέ ανκόρ στις συναυλίες του

Θάνος Μικρούτσικος: Γιατί δεν έκανε ποτέ ανκόρ στις συναυλίες του

Και τις έκλεινε με Dire Straits

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φανατιζόταν με κάθε του συναυλία, αγαπούσε τους συνεργάτες και τα τραγούδια του, τα τραγουδούσε μαζί τους, δεν έκανε πότε ανκόρ και πάντα το φινάλε του Θάνου Μικρούτσικου ήταν με Dire Straits και Sultans of swings.

Το γούρι του Θάνου Μικρούτσικου

Οσοι παρακολουθούσαν φανατικά τις συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου και λάτρευαν τον Καββαδία, πάντα είχαν απορία πώς ένωνε τον αγαπημένο θαλασσοπόρο με τους Dire Straits και πάντα είχα και εγώ την ίδια απορία. Ενα απογευματάκι, πίνοντας καφέ στο σπίτι του στο Μετς τον ρώτησα.

«Τι είναι σήμα ενός ανθρώπου, δεν μπορείς να το πεις 100%» απάντησε ο Θάνος Μικρούτσικος.

«Πρώτα απ όλα, τώρα πια, αυτό το τραγούδι είναι το γούρι μου. Είναι ένα από τα εξαιρετικότερα της διεθνούς ροκ σκηνής και επίσης από το ’80, αν θυμάμαι καλά, που βγήκε ο δίσκος των Dire Straits, κατάλαβα ότι έχω να κάνω με ένα από τα ελάχιστα πρωτογενή πρόσωπα στην παγκόσμια μουσική σκηνή που είναι ο Νόπφελ, ο συνθέτης και κιθαρίστας του συγκροτήματος. Αυτοί είναι λόγοι που κλείνω τις συναυλίες μου με αυτό το κομμάτι και είναι πια σήμα κατατεθέν. Όπως ξέρουν ότι θα ακούσουν την «Τους 7 νάνους», άλλο τόσο ξέρουν και αυτό».

Ποτε ανκόρ στις συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου

«Το χωρίς ανκόρ, για μένα είναι πιο σοβαρό» μου είπε ο Θάνος Μικρούτσικος. «Να κατατάσσεις κάποια τραγούδια πιο δημοφιλή για να σε ξαναφέρει το κοινό μέσα, δεν μου αρέσει. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα με δομή, θα τους τα πούμε όλα και δεν υπερφορτώνουμε τον κόσμο».

Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε στα 72 του χρόνια, βράδυ Σαββάτου, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση