HomeΕΛΛΑΔΑΑκιντζί: Λύση του Κυπριακού η φόρμουλα για επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο

Ακιντζί: Λύση του Κυπριακού η φόρμουλα για επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο

Τι ανέφερε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η δίκαιη και μόνιμη λύση του Κυπριακού αποτελεί ανάγκη για όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης πρόσθεσε ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να εξασφαλίζει την πολιτική ισότητα και την ενεργό συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κοινό ανακοινωθέν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, μετά την Τριμερή Συνάντηση στο Βερολίνο.

Παράλληλα, ο Μουσταφά Ακιντζί υπογράμμισε ότι μπορεί να βρεθεί μία φόρμουλα επίλυσης όπου όλοι να είναι κερδισμένοι και για αυτό τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο όσες ευκαιρίες υπάρχουν.

Μ. Ακιντζί: Η αποτυχία δεν οφείλεται στην τουρκοκυπριακή κοινότητα

Αναφορικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Ακιντζί υπογράμμισε ότι η φόρμουλα αντιμετώπισης των προβλημάτων στην περιοχή είναι η επίλυση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι «από τις κρίσεις μπορεί να δημιουργηθεί χειρότερο μέλλον αλλά μπορούν (οι κρίσεις) να δημιουργήσουν και ευκαιρίες για επίλυση προβλημάτων».

Τέλος, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του 2004 και στη Διάσκεψη στο Κρανς Μοντανά λέγοντας ότι ο λόγος αποτυχίας αυτών των δύο ευκαιριών δεν οφείλεται στη στάση της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση