HomeCity GuideΑυλαία θριάμβου για «Το υπερωκεάνιον» της Ομάδας προΤΑΣΗ

Αυλαία θριάμβου για «Το υπερωκεάνιον» της Ομάδας προΤΑΣΗ

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τελευταία παράσταση για την ξεχωριστή καλλιτεχνική δημιουργία της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, στο Ηράκλειο.

Παρά το γεγονός ότι «Το υπερωκεάνιον» πήρε παράταση και η αμείωτη προσέλευση του κόσμου απαιτούσε και δεύτερη στη σειρά, η σαββατιάτικη παράσταση θα είναι η τελευταία. Η νέα δημιουργία της Ομάδας προΤΑΣΗ «Μια στιγμή να πάρω τη ζακέτα μου – Αλέκα Παΐζη, το ξόδι» είναι προγραμματισμένη για όλα τα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου στον ίδιο -πάλι- χώρο, το φιλόξενο artspace Materia Prima.

Ακόμη και την ύστατη ώρα δείτε τη μοναδική ερμηνεία της επαγγελματίας ηθοποιού Πελαγίας Μουρούζη, η οποία -κατά γενική ομολογία- συγκλονίζει στην πολυπρόσωπη αφήγηση.

Σκηνοθετικά εγκλωβισμένη στο άγριο ορεινό τοπίο των Αστερουσίων, η κεντρική αφηγήτρια δοκιμάζει νυχθημερόν τις αντοχές της στην πείνα, τη δίψα και τη μοναξιά. «Οι δυστυχισμένες μέρες» της Πιπίνας θα απομακρύνουν, για όσο έχει φως, το νου της από το δικό της δράμα και η συμφιλίωση με ένα πρόσωπο –με, φαινομενικά, καλύτερη τύχη από τη δική της- δεν θα αργήσει να επιτευχθεί μέσω μιας επίπονης και σκληρής διαδικασίας.

Ένας σκηνικός φόρος τιμής, ένα αφιερωματικό (ζωντανό) μνημείο στην αγνότητα της άσημης, πλην περήφανης κρητικής ψυχής.

Συντελεστές

Κείμενο: Γιώργης Γρ. Σταματάκης

Απόδοση: Δημήτρης Φοινίτσης

Σκηνοθέτης: Δημήτρης Φοινίτσης

Σκηνογραφία: Κωστής Μακάκης

Ερμηνεύουν: Πελαγία Μουρούζη

Παραγωγή: Νόημα

Τελευταία παράσταση: Σάββατο 28/12, ώρα 9:15μ.μ. στο artspace Materia Prima (Στρατηγού Βάσου 8 & Λεωφ. Πλαστήρα – Χανιόπορτα)

Πληροφορίες – κρατήσεις: 699 7166 210

Διαφήμιση
Διαφήμιση