HomeΚΟΣΜΟΣΑπτόητοι οι τουρίστες στη Βενετία: Βόλτες στις πλημμυρισμένες πλατείες και τα στενά

Απτόητοι οι τουρίστες στη Βενετία: Βόλτες στις πλημμυρισμένες πλατείες και τα στενά

Δείτε βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιμέτωπη με τις χειρότερες πλημμύρες από το 1872 βρέθηκε από τα μέσα Νοεμβρίου η Βενετία. Μεγάλες ποσότητες νερού είχαν κατακλύσει σημαντικά σημεία της πόλης, με συνέπεια αρκετοί τουρίστες να στρέψουν την προσοχή τους σε άλλους προορισμούς ενόψει Χριστουγέννων.

Σε μια πόλη, που προσελκύει περισσότερους από 25 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, με την τουριστική βιομηχανία να συγκεντρώνει κάπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως χάρη στην πληθώρα ξενοδοχείων και καταστημάτων, οι ξενοδόχοι έκαναν λόγο στις αρχές Δεκεμβρίου για ακυρώσεις της τάξης του 45%!

Υπήρξαν ωστόσο και αυτοί που δεν πτοήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα και τις συνέπειες αυτών στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας και επέλεξαν τη συγκεκριμένη ιταλική πόλη για να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, σήμερα Τρίτη, παραμονή Χριστουγέννων, η στάθμη των υδάτων ανέβηκε υπερβολικά, αρκετά σημεία της πόλης πλημμύρισαν και πάλι, όμως αυτό δεν εμπόδισε τουρίστες και ντόπιους να κάνουν τις βόλτες τους και να κάνουν τα ψώνια τους στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και στα γύρω στενά.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό…

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση