HomeΚΡΗΤΗΠεριοδεία Ρώσων Δημοσιογράφων στην Κρήτη

Περιοδεία Ρώσων Δημοσιογράφων στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περιοδεία θα πραγματοποιήσουν στην Κρήτη 20 δημοσιογράφοι, διευθυντές της Ένωσης Περιφερειακού Τύπου της Ρωσίας “ARS-PRESS”, http://arspress.ru/ , από 22/06 εως και 30/06, οι περισσότεροι εκ των οποίων επισκέφτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Οι δημοσιογράφοι από το “ARS PRESS”, που θα ταξιδέψουν στο νησί μας, ζουν και διευθύνουν μέσα μεγάλων ρωσικών περιφερειών, όπως η Δημοκρατία του Ταταρστάν και του Mari El και των περιοχών Amur, Smolensk, Saratov, Tyumen, Samara, Sverdlovsk, Nizhny Novgorod αλλά και την πρωτεύουσα Μόσχα.

Σκοπός του ταξιδιού η συλλογή εμπειριών και πληροφορίας για το ρόλο της Κρήτης στην ανάπτυξη της χώρας και ειδικότερα στα θέματα σύνδεσης και αερομεταφορών , τουρισμού, εξαγωγών άλλα και Ελληνορωσικών σχέσεων. Για τον λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με φορείς, εκδρομές, ξεναγήσεις και άλλα, ενώ θα υπάρξει και επίσημη συνάντηση με τον Έλληνα Γενικό Γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης, κ. Ι. Παναγιωτόπουλο και επίσκεψη στο κέντρο Τύπου και το Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά.

Από τις 24/06 η ρώσικη αντιπροσωπία θα συνοδεύετε και απο τον Σύμβουλο Τύπου της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κ. V. Maystrenko.

Σήμερα το βράδυ, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν τους, σε παραδοσιακό εστιατόριο στις Αρχάνες με την παρουσία φορέων του Τουρισμού, ενώ την Δευτέρα οι ρώσσοι δημοσιογράφοι θα επισκεφτούν την Κνωσσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν εκδρομές στην ενδοχώρα, στον Αγ. Νικόλαο και το Ρέθυμνο, σε πολιτιστικές βραδιές , σε Μονές και στο οινοποιείο Γαβαλά, ενώ το Σάββατο το πρωί θα εκκλησιαστούν, στην ρώσικη γλώσσα, – λειτουργία στα πλαίσια του τριήμερου εορτασμού του Ναού Πέτρου και Παύλου στο Ηράκλειο.

Η περιοδεία αυτή – media trip- είναι η δεύτερη κατά σειρά, πέρυσι αντιπροσωπία του “ARS PRESS” είχε επισκεφτεί την Πελοπόννησο, λαμβάνοντας μέρος, εκτός άλλων επαφών τους και στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσυ της Ρωσίας.

Συνδιοργανωτές είναι η Ρώσικη Πρεσβεία και η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης με την συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης ενώ το ταξίδι της επίσκεψης τους καθώς και η φιλοξενία τους υλοποιείτε με την ευγενική χορηγία του Millenium Travel Center και του PEGAS Touristik.
flashnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση