HomeHL-SportsΕργοτέλης Χανιά 1-0

Εργοτέλης Χανιά 1-0

Ο Εργοτέλης με γκολ του Ροβίθη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων «έσπασε» το εκτός έδρας αήττητο των Χανίων (1-0) και ανέβηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League 2. Διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους για το γκολ που τους ακυρώθηκε στο 96'

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θα μπορούσε το φινάλε της αναμέτρησης να είναι το πιο συγκλονιστικό στη φετινή Σούπερ Λίγκα 2, αλλά αυτό δεν συνέβη τελικά στο «Γεντί Κουλέ».

Και αυτό διότι στο κρητικό ντέρμπι του Εργοτέλη με τα Χανιά, το βράδυ της Δευτέρας  οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να βρουν γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και να πάρουν το προβάδισμα, ωστόσο στο έκτο λεπτό του εξτρά χρόνου, οι Χανιώτες βρήκαν και εκείνοι δίχτυα, αλλά το γκολ προς γενική έκπληξη όλων ακυρώθηκε.

Έτσι γράφτηκε η ιστορία του αγώνα, με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 10ης «στροφής» της SL2, του τυπικά γηπεδούχου Εργοτέλη που με τη νίκη του με 1-0 ανέβηκε στους 16 πόντους και ισοβαθμεί στην 5η θέση με την έτερη ομάδα της Κρήτης τον Πλατανιά με τον οποίο υστερεί στην ισοβαθμία.

Από την άλλη τα Χανιά δικαιούνται να διαμαρτύρονται για τη φάση του 90+6’ με το ακυρωθέν γκολ του Κάσσου για χέρι, με το γκολ του άσου των Χανίων καθώς η μπάλα βρήκε των ώμο του.

Έτσι τα «δελφίνια» γνώρισαν την πρώτη εκτός έδρας ήττα τους για φέτος, παραμένοντας στην 8η θέση με 14 πόντους, μαζί με τον Λεβαδειακό.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό στο πρώτο μέρος με αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και θα μπορούσε να σκοράρει είτε η μία ομάδα, είτε η άλλη. Στο δεύτερο το ματς έχασε τον ρυθμό του μέχρι τα τελευταία λεπτά που έφεραν και το γκολ της νίκης των γηπεδούχων, αλλά και εκείνο των φιλοξενούμενων που κακώς δεν μέτρησε.

Η ομάδα του Αλέξανδρου Βοσνιάδη θα μπορούσε να προηγηθεί μόλις στο 3’ ωστόσο ο Καλογεράκης διόρθωσε το λάθος του Γροντή, αποκρούοντας από κοντά τη μπάλα στο σουτ του Βρεττού.

Ο Εργοτέλης θα προσπαθήσει να φανεί απειλητικός στο 13’ αλλά ο Κουατένγκ δεν θα βρει σωστά τη μπάλα μέσα στην περιοχή, σε φάση στην οποία ο φορ των γηπεδούχων θα τραυματιστεί και έτσι ο Ταουσιάνης αναγκάστηκε να προχωρήσει νωρίς νωρίς σε αλλαγή, με τον Μπαράτα να περνά στο ματς.

Στο 20’ και ενώ τα Χανιά είχαν κερδίσει κόρνερ, οι «κιτρινόμαυροι» του Ηρακλείου βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Προβυδάκη να κάνει το πλασέ, αλλά τον Κουτζαβασίλη να διώχνει σωτήρια με τα πόδια.

Οι ποδοσφαιριστές του Βοσνιάδη θα ισορροπήσουν το ματς και θα φανούν ξανά απειλητικοί στο 34’ όταν από εκτέλεση φάουλ του Τριανταφυλλάκου, η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καλογεράκη.

Η σημαντικότερη ευκαιρία τους πάντως ήταν αυτή του 45’ με τον Δημητριάδη να κάνει το σουτ από τον άξονα με τον Καλογεράκη να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά το κόρνερ του Δημητριάδη, στην ωραία κεφαλιά του Κάσσου η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία.

Από την εκτέλεση φάουλ του Δημητριάδη στο 51’ , ο Καλογεράκης θα διώξει με τις γροθιές σε κόρνερ, ενώ πρώτη τελική για τον Εργοτέλη στο δεύτερο ημίχρονο, τρία λεπτά μετά με την άστοχη κεφαλιά του Ροβίθη, που πέρασε μακριά από την εστία.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά για αρκετά λεπτά, ενώ από τον πάγκο ο Αλέξανδρος Βοσνιάδης πέρασε στο ματς τον Παναγιωτούδη, αντί του Δημητριάδη και αργότερα τον Αρναρέλλη στη θέση του Βρεττού. Νωρίτερα ο Τσέλιος είχε αντικαταστήσει τον Μπουρσέλη για τους γηπεδούχους.

Και φτάσαμε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με το γκολ που έμελλε να χαρίσει και τη νίκη στον Εργοτέλη με το κοντινό σουτ του Ροβίθη, μετά την ωραία προσπάθεια του Έφορντ, γκολ με το οποίο οι «κιτρινόμαυροι» του Ηρακλείου πήραν τη νίκη με 1-0.

Τα Χανιά πέτυχαν γκολ μετά από ωραίο κατέβασμα της μπάλας με τον ώμο από τον Κάσσο και ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, όμως προς γενική έκπληξη όλων ο ρέφερι Τζουμαλάκης ακύρωσε το πεντακάθαρο γκολ, για χέρι του επιθετικού των Χανιωτών.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Έφορντ, Ροβίθης και Σπίριακ, ενώ για τα Χανιά οι Δημητριάδης, Ανδρέου και Τριανταφυλλάκος.

Κίτρινες: 79’ Μπάτζιος, 82’ Μπουτσάκης (στην προθέρμανση), 88’ Μπαράτα – 30’ Κουσκουνάς, 60’ Τριανταφυλλάκος, 90+6’ Κάσσος

Διαιτητής: Τζουμαλάκης (Σερρών), Βοηθοί: Αναστασιάδης (Σερρών), Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας), 4ος: Μαρόπουλος (Μακεδονίας).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Προβυδάκης, Σπίριακ, Μπάτζιος, Μπούσης, Μπρους, Γροντής (86’ Μπουτσάκης), Κουατένγκ (16’ λ.τρ. Μπαράτα), Έφορντ, Ροβίθης, Μπουρσέλης (55’ Τσέλιος).

ΧΑΝΙΑ (Αλέξανδρος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Πάνος, Ανδρέου, Γρομητσάρης (90+1’ λ.τρ. Σελινιωτάκης), Σωτηράκος, Τριανταφυλλάκος, Μουμίν, Δημητριάδης (61’ Παναγιωτούδης), Κάσσος, Βρεττός (76’ Αρναρέλλης), Κουσκουνάς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση