HomeΚΡΗΤΗΠεριοδεία του Γιάννη Πλακιωτάκη στον νομό Λασιθίου

Περιοδεία του Γιάννη Πλακιωτάκη στον νομό Λασιθίου

Επισκέφτηκε τις Λιμενικές Αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις Λιμενικές Αρχές του Νομού Λασιθίου επισκέφθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων του στις Λιμενικές Αρχές της χώρας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη και τον Διευθυντή του Επιτελικού του Γραφείου Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Γιώργο Αλεξανδράκη.

Η περιοδεία του κ. Πλακιωτάκη ξεκίνησε από τη Νεάπολη όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμο. Στη συνέχεια ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο του Αγίου Νικολάου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κεντρική Λιμενάρχη αλλά και με το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ επιθεώρησε και το σκάφος που επιχειρεί στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είναι σε τελικό στάδιο η ολοκλήρωση του πρώτου Λιμενικού τμήματος της Ελούντας, ενώ το Λιμεναρχείο του Αγίου Νικολάου θα ενισχυθεί με ένα όχημα Pick Up 4×4 από τα νεοπαραληφθέντα αλλά και με ένα καινούριο φουσκωτό σκάφος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ. Πλακιωτάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο του Αγίου Νικολάου στα Κρητικά Μέσα, όπου αναφέρθηκε σε ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ενώ απάντησε και σε ερωτήματα που αφορούν ζητήματα της τοπικής κοινωνίας.

dsc_4377m

Το απόγευμα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετέβη στην Ιεράπετρα όπου και επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο και ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη και τα στελέχη για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αρχή. Στη συνέχεια, αφού καλωσόρισε τον Αρχηγό του Λ.Σ. Αντιναύαρχο, Θεόδωρο Κλιάρη στον νομό, επισήμανε την έμπρακτη στήριξη της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση του για την αύξηση της οργανικής δύναμης του Λιμενικού Σώματος.

«Το Λιμεναρχείο παράγει σημαντική δουλειά και είναι σε ευαίσθητη περιοχή, διότι μελλοντικά, εδώ θα προκύψουν και οι εξορύξεις σε επίπεδο ενεργειακών αποθεμάτων. Ο ρόλος του Λιμεναρχείου της Ιεράπετρας θα είναι ιδιαίτερα κομβικός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης.

Το πρωί της Κυριακής ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρακολούθησε την λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας της Σητείας, ενώ συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο της Σητείας.

«Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι τον τόπο μου με την νέα μου ιδιότητα και δεν σας κρύβω ότι είναι και συγκινητικό ταυτόχρονα», είπε ο κ. Πλακιωτάκης ο οποίος ενημερώθηκε από την Υπολιμενάρχη για τα καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αρχή.

Τέλος, έκανε ξεχωριστή αναφορά στην νέα άγονη γραμμή που εγκρίθηκε από το ΣΑΣ, Σητεία – Κάσος – Κάρπαθος – Ρόδος, η οποία βάζει ξανά στον χάρτη των μεταφορών την πόλη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση