HomeΕΛΛΑΔΑΟικονομική ενίσχυση για τις καταστροφές σε Μάνδρα, Μέγαρα και Μαραθώνα

Οικονομική ενίσχυση για τις καταστροφές σε Μάνδρα, Μέγαρα και Μαραθώνα

87 επιχειρήσεις θα λάβουν 1,4 εκατ. ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με 1,4 εκατ. ευρώ ενισχύονται συνολικά 87 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στους δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνος, που δοκιμάστηκαν σκληρά από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017 και τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2018.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και αποτελεί την πρώτη από μια σειρά αποφάσεων ένταξης, που συνολικά θα ξεπεράσουν -σύμφωνα με την περιφέρεια- τα 6,5 εκ. ευρώ.

Η ενίσχυση αφορά επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούσαν στις πληγείσες περιοχές κατά την περίοδο των καταστροφικών συμβάντων, προκειμένου να καλύψουν την απώλεια εισοδήματος που σημειώθηκε το 2018 ως συνέπεια του δυσμενέστατου επιχειρηματικού περιβάλλοντος που διαμορφώθηκε.

Στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός για τις πληγέντες επιχειρήσεις

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ο οποίος ήταν 5 εκατ. ευρώ, αυξήθηκε στα 6,5 εκατ. ευρώ και δίδεται η δυνατότητα έγκρισης χρηματοδότησης (εφόσον πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις) για το σύνολο των 451 επιχειρήσεων που υπέβαλλαν αιτήσεις.

Σύμφωνα με την περιφέρεια Αττικής, στο επόμενο διάστημα θα ανακοινώνονται σταδιακά οι νέες αποφάσεις ένταξης για όσες επιχειρήσεις ολοκληρώνεται θετικά η αξιολόγησή τους.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση