HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒρούτσης: 99,5 ευρώ η αύξηση των επικουρικών συντάξεων κατά μέσο όρο

Βρούτσης: 99,5 ευρώ η αύξηση των επικουρικών συντάξεων κατά μέσο όρο

"Δεν θα μειωθεί καμία σύνταξη"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αύξηση των επικουρικών συντάξεων θα είναι στα 99,5 ευρώ κατά μέσο όρο, με το νέο ασφαλιστικό σύστημα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ως το τέλος του χρόνου και πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί η αναλογιστική μελέτη, δήλωσε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ, ενώ ανέφερε ότι στις κύριες συντάξεις έρχονται αυξήσεις για τους ασφαλισμένους από 33 έτη και πάνω, με τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

Βρούτσης: Δεν θα μειωθεί καμία σύνταξη

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, μετά τις αλλαγές με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Ιανουαρίου, η Ελλάδα αποκτά ένα από τα καλύτερα ασφαλιστικά συστήματα, με απόλυτη βιωσιμότητα και απόλυτα διασφαλισμένο όσον αφορά την επάρκεια του, αλλά και την απόδοση του σε επίπεδο συντάξεων», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι δεν θα μειωθεί καμία σύνταξη και προανήγγειλε μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων. Το ασφαλιστικό θα ενισχύεται κάθε χρόνο με το 0,5% του ΑΕΠ, σημείωσε ακόμη ο κ. Βρούτσης. Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες με παράλληλη ασφάλιση, είπε ότι θα καταβάλλουν μία εισφορά.

Ξεκαθαρίζουν τα πρόστιμα για την προστασία της Εργασίας

Ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε ακόμη και στην υπουργική απόφαση που υπέγραψε την Παρασκευή, στην οποία αποτυπώνονται με ακρίβεια οι παραβάσεις και τα πρόστιμα, για την προστασία της εργασίας.

«Δεν είχε ασχοληθεί κανένας ποτέ και μετά από δέκα με δεκαπέντε χρόνια έρχεται πλέον αυτή η υπουργική απόφαση- νέα αρχιτεκτονική στο πλαίσιο κυρώσεων και προστίμων του εργατικού δικαίου», δήλωσε ο κ. Βρούτσης και συμπλήρωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου όλες οι επιχειρήσεις θα ξέρουν ακριβώς τι πρόστιμο θα πληρώσουν αν διαπράξουν παράβαση.

«Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά οι επιθεωρητές θα μπορούν με απόλυτα αντικειμενικό τρόπο να προσδιορίζουν τις παραβάσεις με τις αντίστοιχες κυρώσεις. Είναι διαρθρωτική αλλαγή η οποία έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των αλλαγών που κάνουμε ως κυβέρνηση, υπέρ των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα υπέρ των εργαζόμενων», ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση