HomeΚΡΗΤΗΕντυπωσιασμένος έφυγε από την Κρήτη ο Κινέζος πρωθυπουργός (φώτο – βίντεο)

Εντυπωσιασμένος έφυγε από την Κρήτη ο Κινέζος πρωθυπουργός (φώτο – βίντεο)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς να κρύβει ούτε μία στιγμή τον θαυμασμό του για την Κρήτη, αναχώρησε το απόγευμα από το Ηράκλειο ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ.

Στο αεροδρόμιο, τον πρωθυπουργό της Κίνας και την αποστολή που τον συνόδευσε, αποχαιρέτησαν ο ομόλογός του Αντώνης Σαμαράς, οι υπουργοί Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, υφυπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο από το cretapost

Πρωινή συνάντηση με τον περιφερειάρχη

Ο Κινέζος πρωθυπουργός άρχισε την… ημέρα του με συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη στο ξενοδοχείο CretaMarris όπου διανυκτέρευσε.

Οι δύο άντρες συζήτησαν για τις σχέσεις Κίνας και Κρήτης αλλά και το πώς μπορούν να συνεχιστούν με θετικά αποτελέσματα (δείτε εδώ).

 

Δείτε το σχετικό βίντεο

Πρώτος σταθμός στην…  Κνωσό

Μεγάλος λάτρης του Μινωικού πολιτισμού έχει δηλώσει ότι είναι και κατά το παρελθόν ο Κινέζος πρωθυπουργός. Γι’ αυτό άλλωστε και ζήτησε να παρευρεθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού για να θαυμάσει τον πρώτο πολιτισμό της Ευρώπης.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού βρέθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος έφτασε στο Ηράκλειο λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης και πήρε το δρόμο για την Κνωσό.

Οι δύο άνδρες ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο (δείτε εδώ).

 

Δεύτερος σταθμός το… Μουσείο

Αμέσως μετά την Κνωσό σειρά είχε η ξενάγηση των δύο ηγετών στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου. Μάλιστα, σήμερα πραγματοποιήθηκε και η επίσημη τελετή εγκαινίων του.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του ευχαρίστησε τον Κινέζο πρωθυπουργό ενώ τόνισε ότι οι δύο χώρες, Ελλάδας και Κίνας, θα έχουν μία πολύ καλή κοινή πορεία.

Από την πλευρά του ο κ. Λι Κετσιάνγκ δήλωσε για άλλη μια φορά θαυμαστής του Μινωικού Πολιτισμού (δείτε εδώ).

 

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση