HomeCity GuideΟι εκδηλώσεις του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου

Οι εκδηλώσεις του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου

Τρεις συναυλίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μία εορταστική συναυλία από το Κλασσικό Ωδείο Ηρακλείου συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου. Η συναυλία έχει τίτλο : «Το ταξίδι στη μαγική γιορτή» και θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Ξεκινά στις 19:30 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Συμμετέχουν: Τα Μουσικά Σύνολα, η Παιδική Χορωδία «Χορωδιακή Φωλιά», η χορωδία ενηλίκων «ARS NOVA», οι σχολές της Μονωδίας, της κιθάρας, του πιάνου και των κρουστών του Κλασσικού ωδείου Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση συμπράττουν: Νεκταρία Λαουμτζή (μονωδία, πιάνο, διεύθυνση χορωδίας ενηλίκων), Λίνα Κοτσομύτη (μονωδία και πιάνο), Κατερίνα Σαρρή (πιάνο και παιδική χορωδία), Μαρία Καλογεράκη (πιάνο),             Ανδρέας Μαυρακάκης (κιθαριστικά σύνολα), Μάριος Σκαντζάκης και Κωνσταντίνος Παπαδάκης (κλασική κιθάρα), Γιάννης Κοντάκης (κλασική κιθάρα, μπάσο), Νίκος Σκιαδάς (κρουστά).

Παράλληλα στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, το ίδιο βράδυ και την ίδια ώρα θα δοθεί συναυλία Ξύλινων και Πνευστών Συνόλων του «Ωδείου των χρωμάτων». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Μάνος Παναγιωτάκης, Νίκος Σκιαδάς, Έλενα Περισυνάκη

Μία ακόμα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου στις 20:30, στην Αίθουσα «Μ. Καρέλλη» (2ος όροφος- κτίριο Οδού Ανδρόγεω). Η εκδήλωση έχει τίτλο: «Αγαπημένη Φαληριώτισσα» και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.  Ο Μιχάλης Καταπότης παρουσιάζει ένα μουσικό αφιέρωμα στον συνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου.

Συμμετέχουν ορχήστρα: Β. Σαμαράκης, Δ. Καταπότης, Θ. Λυρατζάκης, Δ. Καρβέλης, Γ. Κουτρούλη,  Ε. Καταπότη, Κ. Χόνδρος, και Μ. Καταπότης.

Χορωδία: Β. Ανδριαννάκης, Γ. Αντωνάκης, Ε. Βασιλοκωνσταντάκη, Ε. Κωστάκη, Α. Λάζαρης, Σ. Μανουρά, Ι. Παρλαμάς, Κ. Σπανάκης, και Χ. Σταυρακάκης.

Τραγούδι: Γ. Συλιγάρδος, Μ. Συλιγάρδου, Μ. Παπαζαχαριάκης, Ε. Παπαζαχαριάκη, και Γ. Μητρόπουλος.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» (https://www.xristougenniatikokastro.gr/). Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου είναι:

Μουσική επιμέλεια: Μελωδία 106,6

Γλυκά και αλμυρά κεράσματα, παιχνίδια, διαγωνισμοί και δώρα από τον «Μελωδία 106,6»

11:00-13:00: «Καλεσμένοι»: Ευφυή παιχνίδια στρατηγικής με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. Κοτσανά Ηρακλείου. Και παζλ ευχών!

11:00-12:00: Στην κεντρική σκηνή «Κρητικά κάλαντα με λύρα» από το Νηπιαγωγείο Κοκκίνη Χάνι.

13:00: Στην κεντρική σκηνή,  «Η Κλόουν Σοφία» ανεβάζει τα παιδιά στη σκηνή, από τον «Μελωδία 106,6»

12:00-14:00: Στην  Πλατεία του Κάστρου : «Ζυμώματα», από τον Μελωδία 106.6

17:00-18:00: Στην κεντρική σκηνή, Xριστουγεννιάτικη Zumba με τη Cindy Morales.

17:30-20:30: «Κεράσματα»: «Ένα γλυκό ταξίδι στην Ανατολή» -Πρόγραμμα ESTIA από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

17:00-18:00: «Καστρολογήματα»: «Χριστουγεννιάτικες κατασκευές» από το  ΚΔΑΠ Τριών Βαγιών

17:00-19:00: «Cine-Κάστρο Ξωτικών»: «1,2,3, και σου φτιάχνω μια ταινία!». Κινηματογραφικό εργαστήρι. Εισηγητής: Μ. Κριτσωτάκης

18:00-19:00: Στην κεντρική σκηνή, «Χριστουγεννιάτικα τραγούδια», «Οι μικροί επιστήμονες σε δράση», «Χορός στο χριστουγεννιάτικο δείπνο» από το ΚΔΑΠ Τριών Βαγιών.

18:00-20:30: Στην Πλατεία του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» το Mobile Volkswagen Bar προσφέρει δωρεάν χυμούς και cocktails χωρίς αλκοόλ!

18:30-20:00: «Καλεσμένοι»: αφήγηση παραμυθιού, «Ένα δέντρο αλλιώτικο από τα άλλα». Θ. Ασαργιωτάκη συγγραφέας/εικαστικός, με τη στήριξη των Εθελοντών Παιδείας Δήμου Ηρακλείου

20:00: Στην κεντρική σκηνή, οι Σπυρογιάννης & Αναστασία με τη μουσική παρέα τους, σε ελληνικά τραγούδια.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση