HomeΕΛΛΑΔΑΜνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του Σωματείου «SafeWaterSports»

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του Σωματείου «SafeWaterSports»

Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί τεράστια πηγή εσόδων για τη χώρα μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπεγράφη σήμερα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του Σωματείου «SafeWaterSports», διάρκειας τεσσάρων ετών, το οποίο έχει ως αντικείμενο την από κοινού ανάπτυξη αειφόρων δράσεων για την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια στο νερό και στις υδάτινες τουριστικές δραστηριότητες.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε: «Η ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, του θεματικού τουρισμού, είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς. Και ο θαλάσσιος τουρισμός είναι ένας από τους βασικούς άξονες αυτής της στρατηγικής μας.

Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί τεράστια πηγή εσόδων για τη χώρα μας, συμβάλλει στην αύξηση των θέσεων εργασίας και αφορά σε μια ολόκληρη βιομηχανία που περιστρέφεται γύρω από αυτόν. Άλλωστε, η Ελλάδα και μόνο λόγω της γεωμορφολογίας της, των κλιματικών συνθηκών και των υποδομών που διαθέτει, προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Η υπογραφή αυτού του μνημονίου συνεργασίας κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση και θέτει ως στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας σε θέματα που σχετίζονται με το νερό, τη θάλασσα και τις υδάτινες δραστηριότητες αναψυχής».

Το Safe Water Sports είναι ένας μη-κερδοσκοπικός Οργανισμός. Έχει  βασικούς στόχους την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο υδάτινο περιβάλλον. Δίνει έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των πνιγμών και ατυχημάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση