HomeHL-GreeceΚατάληψη στο Κουκάκι: «Ρίξαμε όλο το σπίτι στο κεφάλι των αστυνομικών»

Κατάληψη στο Κουκάκι: «Ρίξαμε όλο το σπίτι στο κεφάλι των αστυνομικών»

Τι υποστηρίζουν οι καταληψίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κατάληψη στο Κουκάκι, στην οδό Ματρόζου, μπορεί να έληξε μετά από την επέμβαση της αστυνομίας, ωστόσο ο «πόλεμος» συνεχίζεται με τους καταληψίες να βγάζουν ανακοίνωση «μπορεί να πέσαμε αλλά πέσαμε στο κεφάλι τους».

Οπως έγινε γνωστό τόσο από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τη χθεσινή επιχείρηση για την εκκένωση κατάληψης κτιρίου, όσο και από τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Οι καταληψίες μόλις κατάλαβαν πως τους έχει περικυκλώσει η αστυνομία και τα ΜΑΤ, η ΕΚΑΜ και η ΟΠΚΕ ετοίμαζαν έφοδο, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο που έχουν καταστρώσει οι καταληψίες για να αντιμετωπίσουν τις αστυνομικές δυνάμεις. Εκτός από τις παγίδες θανάτου που είχαν στήσει, εκτόξευσαν ένα ολόκληρο νοικοκυριό κατά τον αστυνομικών.

 «Οι ειδικοδυναμίτες έτρωγαν κατσαρόλες στο κεφάλι»

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο οι καταληψίες της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι αναφέρουν «Μπορεί να πέσαμε αλλά πέσαμε στο κεφάλι τους» και στη συνέχεια περιγράφουν τι έκαναν «στις 6 και τέταρτο περίπου διμοιρίες ΜΑΤ, μονάδες των ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ προσέγγισαν την κατάληψη Ματρόζου 45. Την ίδια στιγμή ενημερωθήκαμε ότι στην ίδια μοίρα βρίσκονται και τα άλλα σπίτια της κοινότητας.

Αφού οχυρώσαμε το σπίτι ξεκινήσαμε άμεσα σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολή. Έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κοτρόνες, μπογιές, πυροσβεστήρες, όλο το σπίτι ήρθε στο κεφάλι τους. Αυτοί απάντησαν πυροβολώντας και τραυματίζοντάς μας με πλαστικές σφαίρες όπως και με κρότου λάμψης στο εσωτερικό του σπιτιού. Εμείς φωνάζαμε » Εδώ μένουμε, εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ θα πεθάνουμε! Σκατά στην ανάπτυξή και στα airbnb σας.» Κάτι μαυροφορεμένοι ειδικοδυναμίτες που τρώγαν κατσαρόλες στο κεφάλι».

Οι καταληψίες είχαν οδηγίες για το πώς να αντισταθούν

Οι καταληψίες στο Κουκάκι εφάρμοσαν κατά γράμμα τις εντολές που είχαν λάβει και είχαν και σε χαρτί μέσα στο κτίριο, για το τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που η αστυνομία επιχειρήσει εκκένωση της κατάληψης. Οι οδηγίες αναφέρουν:

Κλείνουμε την πόρτα και τα παράθυρα. Αμπαρώνουμε την πόρτα με ξύλα, σίδερα, τραπέζια κλπ

Κλείνουμε τις δύο εσωτερικές πόρτες, παίρνουμε τους πυροσβεστήρες, σωλήνες και ανεβαίνουμε στην ταράτσα

Κάνουμε κάλεσμα στις άλλες καταλήψεις για να λάβει δημοσιότητα η προσπάθεια εκκένωσης

Στην ταράτσα, χρησιμοποιούμε πέτρες, μπογιά, πυροσβεστήρες στους μπάτσους

Δεν πανικοβαλλόμαστε, αντιστεκόμαστε μαζί μέχρι να μας βγάλουν έξω (ή και όχι)

Στο μεταξύ, ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ με όλη μας τη δύναμη για να ειδοποιήσουμε/ξεσηκώσουμε τη γειτονιά. Καταγράφουμε την εκκένωση σε βίντεο, φωτογραφίες κλπ.

iefimerida.gr  

Διαφήμιση
Διαφήμιση