HomeHL-9Χωρίς ειδικό παθολόγο το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Χωρίς ειδικό παθολόγο το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Σε άλλους νομούς θα στέλνονται οι ασθενείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Χωρίς ειδικό παθολόγο εφημερεύει το Νοσοκομείο Ρεθύμνου με αποτέλεσμα οι δύο παθολόγοι που έχουν μείνει στην Παθολογική Κλινική να μην μπορούν να αντέξουν το βάρος ενός ολόκληρου νομού» όπως ενημέρωσε σήμερα με ανακοίνωσή της η διευθύντρια της Κλινικής Ελένη Ιωαννίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα στο νοσοκομείο δεν εφημερεύει ειδικός παθολόγος. Στην Παθολογική Κλινική υπηρετούν μόνο δύο παθολόγοι οι οποίοι δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος ενός ολόκληρου νομού.

Κατά συνέπεια σήμερα αλλά και κάποιες άλλες μέρες μέσα στο μήνα δεν θα γίνεται καμία εισαγωγή στην Παθολογική Κλινική.

Αν χρειαστεί εισαγωγή θα πρέπει να νοσηλευθείτε σε νοσοκομείο γειτονικού νομού.

Λυπούμαστε πάρα πολύ για αυτή την εξέλιξη όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο λόγω σεβασμού στη δουλειά μας και τους ασθενείς μας».

Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου: «Ο κόμπος κόλλησε στο χτένι»

Την ίδια ώρα η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου με ανακοίνωσή της αντιδρά γι’ αυτή την απίστευτη εξέλιξη η οποία βάζει σε ταλαιπωρία αρκετούς ασθενείς.

Γι’ αυτό το λόγο αύριο στις 12:30 το μεσημέρι οι γιατροί θα διαμαρτυρηθούν στο προαύλιο του νοσοκομείου ώστε «να τα ακούσουνε όσοι θέλουν και όσοι είναι υπεύθυνοι για τον νομό και για τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Να τα ακούσουν και οι άνθρωποι που ζούν εδώ, μήπως αναλάβουν κι αυτοί να υπερασπιστούν το πολυτιμότερο αγαθό. Την υγεία για όλους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έγινε και αυτό. Σε ένα νομό πού έχει μια και μοναδική θεραπευτική δομή υγείας. Ένα μικρό νοσοκομείο. Δεν έχεις άλλη επιλογή αν σου τύχει κάτι.  Σε ένα νομό υποβαθμισμένο σε αρκετά θέματα, χάνουμε και την δυνατότητα για νοσηλεία. Έκλεισε η μοναδική Παθολογική κλινική και στέλνει τους ασθενείς από το Ρέθυμνο για νοσηλεία στα Χανιά. Ο κόμπος κόλλησε στο χτένι. Παραπέρα δεν έχει. Δύο γιατροί δεν γίνεται να τα βγάλουν άλλο πέρα χωρίς απώλειες.

Αύριο λέμε να βγούμε πάλι στην αυλή κάτω από τις λεμονιές, όσοι μπορούμε, γιατί με την δουλειά που έχει με τους αρρώστους και το πόσοι είμαστε πια, δεν μπορούμε και να μαζευτούμε.

Κατά τις 12.30 θα σας περιμένουμε και σας να μοιραστούμε τον πόνο μας, να τα πούμε πάλι, να τα ακούσουνε όσοι θέλουν και όσοι είναι υπεύθυνοι για τον νομό και για τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Να τα ακούσουν και οι άνθρωποι που ζούν εδώ, μήπως αναλάβουν κι αυτοί να υπερασπιστούν το πολυτιμότερο αγαθό. Την υγεία για όλους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση