HomeΚΡΗΤΗΑνακαινίζονται τα αποδυτήρια του Λίντο

Ανακαινίζονται τα αποδυτήρια του Λίντο

Ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την ανακαίνιση των αποδυτηρίων του Λίντο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση.

Αναλυτικά αναφέρει:

 «Η υπογραφή της σύμβασης για την ανακαίνιση των αποδυτηρίων του Κολυμβητηρίου Λίντο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών και της προσφοράς σύγχρονων εγκαταστάσεων άθλησης στην πόλη μας.

Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΑΚΗ κ. Λευτέρη Ζερβό καθώς και όλα τα μέλη της νέας διοίκησης.

Πράγματι, οι ανάγκες σε κολυμβητικές δεξαμενές στο Ηράκλειο έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Το θέμα, άλλωστε, του ενός επιπλέον κλειστού κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων μου είναι ήδη γνωστό και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Υπενθυμίζω ότι το συζητήσαμε ενδελεχώς από την πρώτη συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό στα τέλη Ιουλίου 2019, όπου συμφωνήσαμε για στενή συνεργασία του Υπουργείου, του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης. Ήδη, όπως ενημερώθηκα πρόσφατα από τον κ. Β. Λαμπρινό, ο Δήμος Ηρακλείου έχει επεξεργαστεί μια σειρά προτάσεων για την χωροθέτηση της νέας αυτής υποδομής, τις οποίες και θα συζητήσουμε από κοντά τις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, ως Γ.Γ.Α. και σε ότι αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ν. Ηρακλείου, υπενθυμίζω ότι δημοπρατήσαμε την αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα του στίβου στο Στάδιο Ελευθερίας ύψους 500.000€.

Εγκρίναμε έκτακτη επιχορήγηση για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Ηρακλείου, ύψους 200.000 ευρώ.

Δώσαμε άμεση έγκριση για το έργο της αντικατάστασης της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου «Λίντο» το οποίο παραδίδεται αύριο, ύψους 25.000 €. Και σύντομα ολοκληρώνονται οι εργασίες μόνωσης.

Παράλληλα, προχωρά η προετοιμασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου του Λίντο.

Επιπλέον, η νέα διοίκηση του ΕΑΚΗ, μεταξύ άλλων προχώρησε πρόσφατα σε αναβάθμιση και καλλωπισμό του περιβάλλοντος χώρου και των εσωτερικών χώρων καθημερινής χρήσης που βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση και ήταν μη προσβάσιμες από τους αθλητές. Προχώρησε στην αλλαγή εξοπλισμού ηλεκτροφωτισμού στο στάδιο Κόρακα αλλά και στην υπογραφή συνεργασίας με τον Ερυθρό Σταυρό για την παρουσία εθελοντή διασώστη στους χώρους του κολυμβητηρίου.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η νέα διοίκηση του ΕΑΚΗ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τα σωματεία, τους αθλητές, τους γονείς και τους προπονητές και έχει επιδείξει ιδιαίτερη αφοσίωση και ζήλο στην αντιμετώπιση των πολλών καθημερινών προβλημάτων των εγκαταστάσεων αρμοδιότητάς της.

Ενημερώνουμε επιπλέον ότι βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία με τις δημοτικές αρχές του Νομού μας αλλά και ολόκληρης της Κρήτης για την αναβάθμιση και το σχεδιασμό ανάπτυξης νέων αθλητικών εγκαταστάσεων είτε μέσα από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση