Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των στους αγρότες οι οποίοι θα κάνουν Χριστούγεννα με…γεμάτες τσέπες!

Μέτα από μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την ελαιοπαραγωγή οι αγρότες θα πάρουν μια οικονομική ανάσα μέσω αυτών των χρημάτων και μάλιστα πριν τις γιορτές.

Πιο συγκεκριμένα- εκτός απροόπτου- θα καταβληθεί το υπόλοιπο της επιδότησης που οφείλεται στους δικαιούχους αγρότες, δηλαδή το υπόλοιπο ποσό της ενιαίας ενίσχυσης μαζί με το λεγόμενο «πρασίνισμα», το 30% που απομένει. Ένα ποσό που θα αγγίξει τα 950 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Η δισκέτα θα φύγει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το απόγευμα, οπότε το βράδυ η το αργότερο αύριο το πρωί, όσοι αγρότες έχουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς.

Σήμερα λοιπόν ο αγροτικός κόσµος θα µπορεί, πιθανόν από το απόγευµα ή το βράδυ, να κάνει αναλήψεις από τα ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς. Οι υπόλοιποι αγρότες θα δουν χρήματα στα βιβλιάρια λίγο αργότερα.

Στόχος φυσικά είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί στις 20 του μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτές τις πληρωμές θα γίνει και η καταβολή του «πρασινίσματος», ενώ θα πληρωθουν επίσης οι Νέοι Γεωργοί και το Εθνικό Απόθεµα, που υπολογίζεται στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

Τέλος στις 23 Δεκέμβρη αναμένεται να καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση του 2019, συνολικού ποσού 251.712.973,33 ευρώ.

Πληρώνονται και οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλει στους Ανταποκριτές του των Δήμων στο σύνολο όλης της χώρας, την αποζημίωση για τις δηλώσεις φυτικής παραγωγής, ζωικού κεφαλαίου και προγράμματα οικονομικών ενισχύσεων (ΚΟΕ), που υπέβαλαν για τις αναγγελίες ζημιάς, από 1/6/2019 έως 12/12/2019, καθώς και για εκκρεμότητες δηλώσεων ζημιάς προηγουμένων ετών.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση