«Ζεστά» Χριστούγεννα θέλουν να περάσουν οι Ηρακλειώτες οι οποίοι – παρά την καλοκαιρία – τρέχουν για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Μπορεί η διάθεση του πετρελαίου να έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο δεν υπήρξε η αναμενόμενη ζήτηση.

«Το Νοέμβριο δεν είχαμε κίνηση. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που έπαιρναν τηλέφωνο για να παραγγείλουν πετρέλαιο θέρμανσης», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης.

Τρέχουν για να γεμίζουν τα ντεπόζιτα

Αντίθετα, απ’ όταν μπήκε ο Δεκέμβριος και όσο πλησιάζουν οι μέρες για τις γιορτές η κίνηση έχει πολλαπλασιαστεί με τους βενζινοπώλες να τρέχουν να προλάβουν τις παραγγελίες.

«Σ’ αυτόν τον μήνα που πλησιάζουμε τις γιορτές τα τηλέφωνα έχουν πάρει… φωτιά. Η δουλειά έχει συσσωρευτεί γεγονός που έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στον χρόνο παράδοσης. Τρέχουμε για να προλάβουμε τις παραγγελίες», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Σαμόλης.

Γεμίζουν τα ντεπόζιτά τους

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφασίζουν να γεμίσουν το πετρέλαιο.

Απ’ όταν ξεκίνησε η κρίση, οι Ηρακλειώτες άρχισαν να «κόβουν» το πετρέλαιο θέρμανσης ενώ όσοι παράγγελναν έβαζαν μόνο τις ημέρες που υπήρχε δριμύ ψύχος.

Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια η κίνηση στο πετρέλαιο κίνησης αυξάνεται ενώ ακόμα και φέτος αρκετοί είναι εκείνοι που γεμίζουν τα ντεπόζιτά τους.

«Πλέον αρκετοί είναι εκείνοι που γεμίζουν τα ντεπόζιτά τους ενώ κάποιοι βάζουν μικρότερες ποσότητες. Σίγουρα όμως οι ποσότητες έχουν αυξηθεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Σαμόλης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση