HomeHL-9Νέα ανανεωμένη πλατφόρμα από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ Saferinternet4kids.gr

Νέα ανανεωμένη πλατφόρμα από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ Saferinternet4kids.gr

Ένα ακόμα πιο αποτελεσματικό κανάλι ενημέρωσης, εκπαίδευσης και επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ προς τα παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το νέο www.saferinternet4Kids.gr είναι πλέον πραγματικότητα. Εύχρηστο, με σύγχρονη εμφάνιση, πιο μοντέρνα διάθεση, εμπλουτισμένο περιεχόμενο, νέες δυνατότητες επικοινωνίας με το κοινό και δυνατότητες προσαρμογής στις διαστάσεις κάθε υπολογιστή, tablet ή κινητού.

Το νέο site φιλοδοξεί να γίνει ένα ακόμα πιο αποτελεσματικό κανάλι ενημέρωσης, εκπαίδευσης και επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ προς τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ενώ θα συνεχίσει να παρέχεται έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ασφαλή και ποιοτική χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά.

2

Μια από τις βασικές αλλαγές του νέου site σε σχέση με το παλιό, εκτός από την εικαστική εμφάνιση είναι η ομαδοποίηση των θεμάτων σε κατηγορίες και ο χαρακτηρισμός τους με φίλτρα αναζήτησης που πλέον κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία εντοπισμού όσων ενδιαφέρουν τον επισκέπτη. Η κατηγοριοποίηση δεν έγινε μόνο ανα ενδιαφερόμενη ομάδα (παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί) αλλά και ανα θέμα (socialmedia, προσωπικά δεδομένα, υπερβολική χρήση κ.α). Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη βελτιστοποίηση της αναζήτησης του εκπαιδευτικού υλικού το οποία έχει τεθεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και χρησιμοποιείται στις τάξεις ως εργαλείο μάθησης επικουρικά στο μάθημα της πληροφορικής. Η αρχική σελίδα εμπλουτίστηκε με τα πιο επίκαιρα σημαντικά θέματα και ανανεώνεται σε σχεδόν καθημερινή βάση.

3

Τι μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SaferInternet4Kids.gr

Το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό του SaferInternet4Kids.gr περιλαμβάνει παρουσιάσεις, φυλλάδια, βίντεο, αφίσες, e-book, quiz, σχέδια μαθημάτων, webinars, ενημερωτικά άρθρα σχετικά με την ασφαλή χρήση του ίντερνετ και των κινητών τηλεφώνων και απευθύνεται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Ενημερωτικό υλικό για όλα τα θέματα που άπτονται της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου όπως προστασία προσωπικών δεδομένων, ασφάλεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτυακός εκφοβισμός, προστασία διαδικτυακής φήμης, παραπληροφόρηση, ρητορική μίσους, sexting, διαδικτυακή αποπλάνηση κ.α έχει δημιουργηθεί και για γονείς καθώς και για εκπαιδευτικούς έτσι ώστε να μπορούν να ενημερωθούν για οτιδήποτε τους απασχολεί και να ενημερώσουν με τη σειρά τους παιδιά και νέους κάθε ηλικίας.

Επιμορφωτικό-ενημερωτικό υλικό έχει ήδη δημιουργηθεί και συμπληρώνεται με την πάροδο του χρόνου για άτομα με ειδικές ικανότητες και παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ήδη διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας ένας βίντεο-οδηγός για την εξάρτηση στο διαδίκτυο που απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής ενώ έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί σταελληνικά μέρος της ιστοσελίδας “startoolkit” (www.saferinternet4kids.gr/yliko/star-toolkit/, www.childnet.com/resources/star-toolkit) του Βρετανικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου το οποίο απευθύνεται σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Καλή πλοήγηση λοιπόν με ασφάλεια για εσάς και τα παιδιά σας!

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE / INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο και παρέχει ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου με την ανάπτυξη τριών διακριτών δράσεων:

Μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων με το οποίο μπορεί με τη σειρά του να ενημερώσει διαδραστικά παιδιά και νέους κάθε ηλικίας. Το ενημερωτικό αυτό portal απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό.

Μέσω της συμβουλευτικής γραμμής Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 210-6007686 και μέσω του ιστοχώρου www.help-line.gr), εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για εξειδικευμένα θέματα που σχετίζονται με τη υπερβολική ενασχόληση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και άλλους προβληματισμούς σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των διαδικτυακών παιχνιδιών.

Και μέσω της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου SafeLine (http://www.safeline.gr), δέχεται καταγγελίες για παιδική κακοποίηση και παράνομη χρήση του διαδικτύου και συνεργάζεται τόσο με την Ελληνική αστυνομία όσο και με την INTERPOL μέσω του Ευρωπαϊκού οργανισμού INHOPE. H SafeLine είναι δηλαδή ένα κομμάτι ενός μεγάλου παζλ, μιας και η καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου του Ίντερνετ είναι υπόθεση παγκόσμιας κλίμακας και δεν περιορίζεται από εθνικά σύνορα.

Μάθετε νέα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τη σελίδα μας στο Facebook (https://www.facebook.com/SaferInternet4Kids-233337290392828) και ακολουθήστε μας στο Twitter (https://twitter.com/SaferInt4Kids).

Την αποκλειστική ευθύνη της παρούσας έκδοσης φέρει ο συγγραφέας της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των περιεχομένων σ’ αυτήν πληροφοριών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση