HomeUncategorizedΒερολίνο: Βεβήλωσαν τον τάφο του Νο2 των SS, Ράινχαρντ Χάινριχ

Βερολίνο: Βεβήλωσαν τον τάφο του Νο2 των SS, Ράινχαρντ Χάινριχ

Δεν έκλεψαν τίποτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι δράστες άνοιξαν τον τάφο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, αλλά δεν έκλεψαν κάτι από αυτόν. Αν και πρόκειται για ανώνυμο τάφο, οι αστυνομικές αρχές- σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ- εκτιμούν ότι οι δράστες είχαν ενημερωθεί για το πού βρίσκονταν τα λείψανα του Χάντριχ.

Ο Ράινχαρντ Χάιντριχ είχε ταφεί στο κοιμητήριο του Βερολίνου Invalidenfriedhof, στο κέντρο του Βερολίνου. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο τάφος του, όπως και άλλων ηγετών του Τρίτου Ράιχ, είχε γίνει ανώνυμος, προκειμένου να μην μετατραπεί σε τόπο προσκυνήματος των νεοναζί. Ο Χάντριχ, Νο2 στην ιεραρχία των SS μετά τον Χάινριχ Χίμλερ, δολοφονήθηκε στην Πράγα από αντάρτες. Η σορός του επαναπατρίσθηκε στο Βερολίνο και έλαβε μετά θάνατον την ανώτερη διάκριση του Τρίτου Ράιχ.

Το 2000, ακτιβιστές της ριζοσπαστικής αριστεράς είχαν ανοίξει σε άλλο κοιμητήριο του Βερολίνου τον τάφο του Χορστ Βέσελ, ενός από τους πρώτους ηγέτες της ναζιστικής πολιτοφυλακής SA. Αυτοαποκαλούμενοι «Αυτόνομοι νεκροθάφτες», είχαν δηλώσει πως πέταξαν το κρανίο του Βέσελ στον Σπρέε, τον ποταμό που διαρρέει το Βερολίνο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση