HomeCity GuideΜηχανή του χρόνου… στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Μηχανή του χρόνου… στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο Exploration

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυναμική συνεργασία με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στη μουσειακή εκπαίδευση, ξεκινά το πρώτο παιδικό μουσείο της Κρήτης, το Παιδικό Μουσείο Exploration, μαζί με το νέο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά. Οι δύο οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Με τη μηχανή του Χρόνου». Με όχημα τη φαντασία και το πολιτισμό και με την αξιοποίηση εργαλείων από τη σύγχρονη μουσειολογία, το εν λόγω πρόγραμμα τοποθετεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τη τεχνολογία και την εξέλιξη της. Απευθύνεται σε γονείς και παιδιά από 7 έως 12 ετών και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Παιδικό Μουσείο Exploration, πάνω στην έκθεση «Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών» του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά.

Το πρόγραμμα «Με τη Μηχανή του Χρόνου» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων δράσεων του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, το Σάββατο 28/12/2019 και τη Κυριακή 05/01/2020 στις 12.00 το μεσημέρι.

poster

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Με τη Μηχανή του Χρόνου»

Πώς μπορείς να ταξιδέψεις πίσω στο παρελθόν; Μα φυσικά… με μία χρονομηχανή!

Και που θα την βρεις αυτήν; Μα φυσικά… στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας!

Μία χρονομηχανή μας ταξιδεύει πίσω στην Αρχαία Ελλάδα… και εξερευνούμε την ιστορία της τεχνολογίας από τότε έως σήμερα. Συναντάμε τον εφευρέτη του google earth, ενώ στέλνουμε μηνύματα με τα πρώτα emoticons του κόσμου. Ποιος είναι ο πρόγονος του κινητού; Πώς ήταν το ρομπότ της αρχαιότητας;

Παρατηρούμε σημερινά gadgets και χρησιμοποιούμε αρχαίες εφευρέσεις, ανακαλύπτοντας όλα τα μυστικά της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας. Ελάτε να γνωρίσουμε την υπηρέτρια του Φίλωνος, το ξυπνητήρι του Πλάτωνα, τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία και άλλες πολλές τεχνολογικές εφευρέσεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου!

Διάρκεια Προγράμματος: 90’| Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Παιδικό Μουσείο Exploration

Exploration Children’s Museum

Το Παιδικό Μουσείο Exploration είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που είναι αφιερωμένος στην υπηρεσία του παιδιού και της οικογένειάς του. Με σεβασμό στη παιδική ηλικία, δημιουργεί ειδικά μαθησιακά περιβάλλοντα με κύριο άξονα την πολιτιστική, φυσική και τεχνολογική κληρονομιά του τόπου. Μέσα από διαδραστικές και πολυαισθητηριακές δραστηριότητες, προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Η αποστολή του Παιδικού Μουσείο Exploration είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες και ικανότητες, να δημιουργήσει μοναδικές εμπειρίες μάθησης με κύριο άξονα τον πολιτισμό, να ενισχύσει το θεσμό της οικογένειας προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες εξερεύνησης και ανακάλυψης μεταξύ παιδιών και γονέων και να προσφέρει πολυαισθητηριακές εμπειρίες μέσα από τη χρήση αντικειμένων, διαδραστικών εκθεμάτων και ζωντανής ερμηνείας.

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Το Mουσείo Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά μελετά, αναδεικνύει και παρουσιάζει στο ελληνικό και διεθνές κοινό μια ύψιστης σημασίας αλλά σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού: την τεχνολογία. Στο ενετικό κτήριο Μέγαρο Ιττάρ, στην οδό Επιμενίδου 18 στο κέντρο του Ηρακλείου, συνολικής επιφάνειας 460 τ.μ, οι επισκέπτες έχουν την μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν την έκθεση «Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών», η οποία περιλαμβάνει 60 επιλεγμένα εκθέματα – ομοιώματα εφευρέσεων, από την υπηρέτρια – ρομπότ του Φίλωνος μέχρι τον πρώτο κινηματογράφο του Ήρωνος και από το υδραυλικό ρολόι του Κτησιβίου μέχρι τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά έχει υποδεχτεί πλήθος επισκεπτών από το 2003 που λειτουργεί οργανωμένα στο Κατάκολο Ηλείας, παράλληλα με το Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών στην Αθήνα, το Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία αλλά πλέον το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:

Exploration Children’s Museum

www.exploration.gr | [email protected]

+30 6948 822 622

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

www.kotsanasmuseum.com/crete | [email protected]

+30 2810 220610

Διαφήμιση
Διαφήμιση