HomeCity GuideΕκδήλωση για τη δωρεά του μυελού των οστών

Εκδήλωση για τη δωρεά του μυελού των οστών

Την Τετάρτη στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Δ.ΙΕΚ του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» και τη Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Χανίων διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την «Δωρεά του Μυελού των Οστών.».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 09.00 το πρωί στο Αμφιθέατρο «Κωστής Νικηφοράκης» του Νοσοκομείου Χανίων και είναι ανοικτή για το κοινό.

Ομιλητές θα είναι:

-Η Κατερίνα Μανουσάκη – Βιολόγος Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Χανίων και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ορίζοντας».

-Ο Βαγγέλης Ορνελάκης – Εθελοντής δότης μυελού των οστών και

-Ο Φιντέλ Τσανάι – Σπουδαστής του Δ.Ι.Ε.Κ. του Γ.Ν. Χανίων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί καταγραφή και λήψη σιέλου σε όποιον από τους παριστάμενους επιθυμεί να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Σημειώνεται ότι η δωρεά μυελού των οστών μπορεί να αποβεί σωτήρια για παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από καρκίνο.

Η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων ή μυελού των οστών αποτελεί μια καθιερωμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση αρκετών σοβαρών αιματολογικών, νεοπλασματικών και γενετικών νοσημάτων. Στόχος της είναι η αντικατάσταση του παθολογικού μυελού των οστών με υγιή κύτταρα, τα οποία λαμβάνονται από ένα συγγενή ή μη συγγενή εθελοντή δότη και δημιουργούν στο λήπτη ένα νέο, υγιές αιμοποιητικό σύστημα.

Δυστυχώς όμως μόνο το 30% των ασθενών βρίσκουν συμβατό δότη μέσα στην οικογένειά τους. Για τους υπόλοιπους θα πρέπει να αναζητηθεί μη συγγενής δότης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση