HomeΕΛΛΑΔΑΤριγμοί στις σχέσεις της Προοδευτικής Συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τριγμοί στις σχέσεις της Προοδευτικής Συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Εξαιτίας του σχολίου Πολάκη για τον Σημίτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τριγμούς στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την Προοδευτική Συμμαχία προκαλεί η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για το άρθρο του Κώστα Σημίτη.

Ο Παύλος Πολάκης έκανε μια επικριτική ανάρτηση, στο γνωστό του ύφος, στο Facebook για τον Κώστα Σημίτη με αφορμή το άρθρο του τελευταίου στα Νέα για τα ελληνοτουρκικά.

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας Αντώνη Λιάκου, Νίκου Μπίστη και Παναγιώτη Παναγιώτου οι οποίοι αναφέρουν πως το ύφος της επίθεσης βλάπτει την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς:

«Είναι δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να κρίνει και να επικρίνει τη διακυβέρνηση Σημίτη. Ακόμα και όταν άθελα του -όπως πιστεύουμε – η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με αναχρονιστικές και εθνικιστικές προσεγγίσεις. Όταν ομως η κριτική μετατρέπεται σε προσωπικό λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς. Το ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος της Αριστεράς. Αυτή είναι απαίτηση του κόσμου που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Nα σημειωθεί ότι τα τρία στελέχη που υπογράφουν την εν λόγω δήλωση έχουν επιτελική θέση στα ενιαία όργανα στον δρόμο προς το συνέδριο και βρίσκονται κοντά στο λεγόμενο εκσυγχρονιστικό μπλοκ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση