HomeΕΛΛΑΔΑΣυνελήφθη άστεγος για τη φωτιά στο κτίριο στην Ερμού

Συνελήφθη άστεγος για τη φωτιά στο κτίριο στην Ερμού

Είχε ανάψει κεριά για να ζεσταθεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενας 56χρονος άστεγος συνελήφθη για την φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο της οδού Ερμού στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, αύριο ο 56χρονος Ελληνοαιγύπτιος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο εγκαταλειμμένο κτίριο το οποίο καταστράφηκε από τις φλόγες.

 «Αναψα κεριά για να ζεσταθώ», είπε στους αστυνομικούς

Ο 56χρονος συνελήφθη το πρωί, μετά από υποδείξεις αστυνομικών που είχαν πάει στο σημείο και τον είδαν να βγαίνει από το κτίριο. Στην κατοχή του βρέθηκαν και ελληνικά και αιγυπτιακά έγγραφα, ενώ στην αρχή ήταν αρνητικός όταν τον ρωτούσαν. Οδηγήθηκε στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, στην οδό Πειραιώς, όπου τελικά ομολόγησε ότι είχε πάει για να μείνει τη νύχτα στο κτίριο και άναψε κεριά για να ζεσταθεί, από τα οποία πιθανότατα προκλήθηκε η φωτιά.

Προληπτικά μέτρα από το Δήμο Αθηναίων μετά τη φωτιά

Σημειώνεται ότι από την αυτοψία που έγινε στο χώρο, διαπιστώθηκε ότι πράγματι υπήρχαν κεριά, που πιθανολογείται ότι προκάλεσαν την πυρκαγιά. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ο 56χρονος κρατείται με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση. Σημειώνεται ότι από τον δήμο Αθηναίων θα ληφθούν μέτρα για την πρόληψη ατυχήματος, λόγω επικινδυνότητας του κτιρίου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση