HomeHL-SportsΑνατρεπτικός ο ΟΦΗ 3-1 τον Άρη

Ανατρεπτικός ο ΟΦΗ 3-1 τον Άρη

Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι Κρητικοί ανέκαμψαν και νίκησαν με 3-1 τους «κίτρινους» στο «Γεντί Κουλέ» - Είχαν και δοκάρι οι «ασπρόμαυροι»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εμφατικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες ο ΟΦΗ καθώς το απόγευμα του Σαββάτου  επικράτησε εντός έδρας με 3-1 του Άρη στο «Γεντί Κουλέ», στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 1.

Οι Κρητικοί βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας έκαναν την ανατροπή και κατέκτησαν το τρίποντο, αφήνοντας πίσω την ήττα από τη Λαμία.

Οι «κίτρινοι» στον αντίποδα, πλήρωσαν το κακό δεύτερο ημίχρονο που πραγματοποίησαν και πλέον δείχνουν να βρίσκονται σε κρίση καθώς δεν κατάφεραν να κερδίσουν για τέταρτο σερί παιχνίδι.

Ο Άρης μπήκε πιο ορεξάτος στο παιχνίδι και στο 2′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τους Ιντέγιε και Λάρσον.

Όμως δέκα λεπτά αργότερα ευτύχησε να κάνει το 0-1 με τον Νιγηριανό επιθετικό να σκοράρει από κοντά. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβηκαν, πίεσαν και στο 22′ έφτασαν μια ανάσα από το 1-1 με τον Τσιλιανίδη.

Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 30′ όταν ο Βαζ με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι την ανάπαυλα, η ομάδα του Γιώργου Σίμου είχε άλλη μία καλή στιγμή με το σουτ του Σεμέντο στο 32′ να φεύγει λίγο άουτ.

Από την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι «ασπρόμαυροι» επέβαλαν τον ρυθμό τους. Βαζ (48′) και Τσιλιανίδης (55′) δεν μπόρεσαν σε δύο περιπτώσεις να νικήσουν τον Κουέστα, για να φτάσουμε στο 71′ όταν ο Φερέιρα εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στην άμυνα του Άρη και έκανε το 2-1.

Μάλιστα, πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Φιγκεϊρέντο με ωραίο τελείωμα το 73′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 ξεσηκώνοντας το «Γεντί Κουλέ». Τέσσερα λεπτά αργότερα θα μπορούσε να πετύχει και το 4-1 αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο τελευταίο τέταρτο, οι Θεσσαλονικείς πίεσαν για το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι με τη μοναδική καλή στιγμή τους να έρχεται στο 92′ με την κεφαλιά του Βέλεθ.

Ο Τσιλιανίδης ήταν ο κορυφαίος των νικητών ενώ μεγάλο ματς έκανε και ο Κοροβέσης που «έσβησε» τον Φετφατζίδη. Από πλευράς φιλοξενούμενων, διακρίθηκε ο Μπα ενώ καλά τα πήγε και ο Ματίγια.

 Τον αγώνα διηύθυνε ο Κομίνης (Θεσπρωτίας), με βοηθους τους Ακρίβο (Αθηνών) και Καρσιώτη (Κορινθίας). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Σέζος (Κιλκίς) και AVAR ο Μωυσιάδης (Ηπείρου). Τέταρτος ήταν ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

Κίτρινες: 36′ Βαζ, 75′ Φιγκεϊρέντο, 82′ Μαρινάκης – 33′ Ματίγια, 36′ Σούντγκρεν

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ, Νέιρα, Βαζ (77′ Στάικος), Σεμέντο (37′ λ.τρ. Φερέιρα), Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέντο (89′ Μάνος).

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Βέλεθ, Σάσα, Μπα, Ματίγια (88′ Τόνσο), Φετφατζίδης, Γκάμα (68′ Μαντσίνι), Λάρσον (79′ Ντιγκινί), Ιντέγιε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση