HomeHL-GreeceΟμολογίες-σοκ για τη δολοφονία στους Αγιους Θεοδώρους

Ομολογίες-σοκ για τη δολοφονία στους Αγιους Θεοδώρους

«Ρε μαλ@@@, την πάτησα τη γυναίκα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας μιας 73χρονης γυναίκας στους Αγίους Θεοδώρους, από δύο Ρομά.

Οι δύο άνδρες που παρέσυραν με το αυτοκίνητό τους και σκότωσαν την άτυχη γυναίκα, παραδόθηκαν την Παρασκευή στην αστυνομία. Οι λεπτομέρειες που αναφέρουν στις απολογίες τους, είναι συγκλονιστικές.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 28χρονος ο οποίος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, είπε πως πάτησε γκάζι όταν φοβήθηκε από τη σθεναρή αντίσταση της γυναίκας που τον έπιασε από την μπλούζα όταν προσπάθησε να της αρπάξει την αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό της,καθώς και όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της να βγαίνουν έξω από το σπίτι.

Οι δράστες εντόπισαν τη γυναίκα στη λαϊκή αγορά των Μεγάρων

Σύμφωνα με τον 28χρονο, πάτησε γκάζι και δεν κατάλαβε αρχικά ότι χτύπησε τη γυναίκα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αισθάνθηκε μόνο το «γκελ» που έκανε το αυτοκίνητο πάνω στην 73χρονη.

Οι δυο δράστες, εκείνη την ημέρα, δηλαδή στις 7 Δεκεμβρίου, βρίσκονταν και πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες στη λαϊκή αγορά των Μεγάρων. Εκεί είδαν την άτυχη γυναίκα και εντόπισαν την αλυσίδα που φορούσε και στη συνέχεια την ακολούθησαν μέχρι το σπίτι της στους Αγίους Θεοδώρους, όπως ανέφεραν.

Στη συνέχεια, ο 26χρονος συνοδηγός, φώναξε από τον δρόμο την 73χρονη και αυτή βγήκε από το σπίτι, προκειμένου να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Ξαφνικά, το θύμα άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Ακούγοντάς την ο σύζυγος και ο γιος της βγήκαν από το σπίτι και είδαν στο δρόμο σταματημένο ένα αυτοκίνητο, όπου μέσα του βρισκόταν ο οδηγός, ενώ ο δεύτερος άντρας, βρισκόταν εκτός αυτού και διαπληκτιζόταν με το θύμα.

Στη θέα των συγγενών της 73χρονης, ο 26χρονος που ήταν έξω από το αυτοκίνητο, αφού επιχείρησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει την αλυσίδα με τον σταυρό από το λαιμό του θύματος, μπήκε στο προαναφερόμενο αυτοκίνητο και μαζί με τον οδηγό, πραγματοποίησαν κίνηση προς τα εμπρός.

Τη στιγμή εκείνη, το θύμα βρισκόταν μπροστά από το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο χωρίς να ανακόψει την πορεία του, την παρέσυρε περνώντας πάνω από το σώμα της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Ακολούθως, οι δράστες διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

 «Ρε μαλ@@@, την πάτησα τη γυναίκα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομολογία του ο συνοδηγός είπε: «Φεύγοντας όμως από εκεί, γυρνάει και μου λέει: “ρε μαλ@@@, την πάτησα τη γυναίκα. Την είδα ξαπλωμένη από τον καθρέφτη”. Εκεί κατάλαβα ότι είχε πατήσει με το αυτοκίνητο τη γυναίκα».

Από την πλευρά του, ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέφερε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην ομολογία του: «Ο … (σ.σ. όνομα συνεργού) δυσκολευόταν να της αρπάξει την αλυσίδα. Ήταν μπροστά στο αυτοκίνητο και έβλεπα την πλάτη του. Άκουσα φωνές, πανικοβλήθηκα. Τρόμαξα ότι θα μας πιάσουν. Είδα τον (συνεργό) να προσπαθεί να έρθει στην πόρτα του συνοδηγού. Η κυρία μάλλον τον κράταγε από τη μπλούζα, αλλά πρέπει να είχε πέσει κάτω. Εγώ δεν την έβλεπα την κυρία. Μπήκε στο αυτοκίνητο, έβαλα μπροστά και φύγαμε με ταχύτητα. Τότε κατάλαβα ότι πάτησα την κυρία γιατί χοροπηδούσε το αυτοκίνητο».

Σεσημασμένοι οι δράστες της δολοφονίας στους Αγίους Θεοδώρους

Όπως προέκυψε, ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.

Τις τρεις τελευταίες μέρες διαπραγματεύονταν με τις διωκτικές αρχές, με τις οποίες είχαν έρθει σε επαφή μέσω της δικηγόρου τους, προκειμένου να παραδοθούν, όπως και έκαναν στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, το οποίο είχε και σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς αυτοί ήταν που εντόπισαν το αυτοκίνητο στον Βλυχό Μεγάρων. Εκεί βρέθηκε DNA της άτυχης γυναίκας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε το πρωί του Σαββάτου στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση