To τελευταίο αντίο είπαν σήμερα, συγγενείς, φίλοι και παλιοί συνάδελφοι, στον πρώην Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, Κώστα Σολδάτο ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, σε ηλικία 66χρονών.

Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, παρουσία πλήθους κόσμου που του απηύθυνε το ύστατο χαίρε, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

newsol6

newsol

new-sol

Ο θάνατος του πρώην Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, βύθισε στη θλίψη όλους όσοι τον γνώριζαν. Ο Κώστας Σολδάτος ήταν εξάλλου ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την τοπική κοινωνία για το ήθος του και την προσφορά στην αστυνομία και στην ασφάλεια των πολιτών.

soln

newsol3

34332

Είχε διακριθεί πολλές φορές για το ήθος του και για την συμβολή του στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Ήταν διοικητής Ασφαλείας Ηρακλείου και αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου και υποστράτηγος εν αποστρατεία.

Κορυφαία στιγμή της επαγγελματικής του πορείας ήταν όταν συνέλαβε τον περιβόητο Έλληνα κακοποιό, Βαγγέλη Ροχάμη – ο οποίος κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 απασχόλησε την κοινή γνώμη με την δράση του – το 1992.

Ένα από τα γεγονότα που τον σημάδεψαν ήταν το 1997 όταν σημειώθηκε έκρηξη έξω από το σπίτι του στο Ηράκλειο, στο παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά η γυναίκα του, Γεωργία.

Τα τελευταία χρόνια ο Κώστας Σολδάτος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η ταφή του έγινε στο κοιμητήριο του Περάματος Μυλοποτάμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση