HomeΓΝΩΜΕΣΕλλάδα και Τουρκία στο 2020

Ελλάδα και Τουρκία στο 2020

"Έίναι πασιφανές πια ότι η Τουρκία προετοιμάζεται ολοταχώς για την υλοποίηση των σχεδιασμών της"

Διαφήμιση
Διαφήμιση
του Νίκου Αντωνακάκη
Ο Ερντογάν έχει αποφασίσει, όπως φαίνεται, ότι η Τουρκία πρέπει να έχει το  50/100 των δικαιωμάτων συνεκμετάλλευσης των τεράστιων ενεργειακών κοιτασμάτων του Αιγαίου!

Επειδή για τον σκοπό αυτό χρειάζεται να εκμαιεύσει, για την ακρίβεια να εκβιάσει, την επίσημη συναίνεση της Ελλάδας εκτιμά ότι η χρονική συγκυρία του 2020, είναι ιδανική, για να πετύχει τον στόχο του.

Η Ελλάδα περιδινίζεται σε κοινωνικοοικονομική  κρίση διαρκείας ενώ η Τουρκία αναγνωρίζεται , ως η μόνη ! μεγάλη περιφερειακή υπερδύναμη στην νοτιοανατολική πλευρά της Ευρασίας ,τόσο από τον Τράμπ όσο και από τον Πούτιν!

Η Ευρώπη έχει τα δικά της προβλήματα με την οικονομία της να επιβραδύνει την ίδια ώρα που μεμονωμένες μεγάλες χώρες όπως η Γερμανία συνάπτουν σημαντικότατες οικονομικές συμφωνίες με την Τουρκία ενώ σε επίπεδο στρατιωτικής παρέμβασης η Ευρωπαϊκή Ένωση υπολογίζεται τόσο σοβαρά ,  όσο… το Λίχτενσταϊν !

Η Ελλάδα είναι πλέον βέβαιο ότι άμεσα θα βρεθεί μπροστά σε έμπρακτη αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας είτε με την μορφή ,εθνικού ακρωτηριασμού π.χ Στρατιωτική κατάληψη βραχονησίδας, είτε λειτουργούντος Γεωτρύπανου ενεργειακών ερευνών , είτε και των δυο γεγονότων, ταυτοχρόνως .

Το κρίσιμο ερώτημα είναι ένα και μόνο :

Είμαστε έτοιμοι, για μια επιτυχημένη στρατιωτική απάντηση που θα αναγκάσει την Τουρκία, σε πλήρη και άνευ όρων υπαναχώρηση;

Εμείς και μόνο εμείς ,πρέπει να το πετύχουμε αυτό, γιατί την κρίσιμη στιγμή στο πεδίο της μάχης θα είμαστε απολύτως, μα απολύτως , ΜΟΝΟΙ μας!

Ελπίζω μόνο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών, ήδη να προετοιμάζονται κατάλληλα και χωρίς αφελείς, ειρηνιστικές αυταπάτες!

Και αυτό, γιατί είναι πασιφανές πια, ότι η Τουρκία , σίγουρα προετοιμάζεται  ολοταχώς, για την υλοποίηση των σχεδιασμών της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση