HomeHL-9442 οκτάμηνες προσλήψεις τον Φεβρουάριο στη Λότζια

442 οκτάμηνες προσλήψεις τον Φεβρουάριο στη Λότζια

Ο Δήμος Ηρακλείου χρειάζεται μόνιμες θέσεις εργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πυρετός προσλήψεων στη Λότζια όπου προβλέπεται η κάλυψη 442 θέσεων εργασίας σε διάφορες δημοτικές υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων αναμένεται να ενισχυθεί μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας.

Όπως προκύπτει, οι αιτήσεις των ανέργων πρόκειται να αρχίσουν να κατατίθενται στις αρχές της
χρονιάς και θα αφορούν σε οκτάμηνη πρόσληψη.

Ενδεικτικά κάποιες ειδικότητες που έχουν ζητηθεί από την πλευρά της Λότζια και έχουν εγκριθεί ως επιλέξιμες από το πρόγραμμα είναι μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, τέσσερις αρχιτέκτονες, τριάντα πέντε εργάτες πρασίνου, πέντε ηλεκτροτεχνίτες, έξι μηχανολόγοι μηχανικοί, πέντε εργαζόμενοι στον τομέα της πληροφορικής, έντεκα μηχανικοί, δεκαπέντε γυμναστές, πέντε υδραυλικοί, εκατό τριάντα δύο άτομα θα προσληφθούν για βοηθητικές εργασίες στην καθαριότητα.

Επίσης πενήντα πέντε άτομα θα προσληφθούν για να καλύψουν χειρονακτικές εργασίες, εξήντα επτά
άτομα θα προσληφθούν ως διοικητικό οικονομικό και λογιστικό προσωπικό, οκτώ κοινωνικοί λειτουργοί, δυο ψυχολόγοι και τέσσερις νοσηλευτές.

Ο Δήμος Ηρακλείου χρειάζεται μόνιμες θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών και Προσωπικού του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη, η οποία μίλησε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, “η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη των 442 εργαζόμενων που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για ένα οκτάμηνο. Όπως κάθε φορά, ο Δήμος μας θα υποδεχτεί τα άτομα που θα
επιλεχθούν, θα τους δοθεί η ευκαιρία να μας προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις και υπηρεσίες τους, όμως δυστυχώς αυτό δεν είναι κάτι μόνιμο.

Εμείς επιμένουμε σε μόνιμο προσωπικό που χρειαζόμαστε και επίσης λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της ανεργίας που πλήττει ειδικά νέα παιδιά, εκφράζουμε το αυτονόητο.  Ότι η κεντρική διοίκηση πρέπει να στοχεύσει και να σχεδιάσει πέρα από αυτά τα εποχιακά προγράμματα, μόνιμες θέσεις εργασίας κ.λπ.”.

Η ίδια εξηγεί ότι Δήμος συγκρότησε τη λίστα των ειδικοτήτων που προσπαθεί να καλύψει μέσα από το πρόγραμμα για να ανατροφοδοτήσει τις υπηρεσίες του λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα όλων των διευθύνσεων του Δήμου και έχοντας ως προτεραιότητα τους τομείς που εμφανίζουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Παράλληλα τονίζει ότι , «το πρόγραμμα όπως κάθε φορά θα ενισχύσει το δήμο και παράλληλα θα δώσει την ευκαιρία σε ανέργους να γνωρίσουν και να αποκτήσουν εμπειρία γύρω από τη δημόσια διοίκηση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμος Ηρακλείου είναι ο τέταρτος της χώρας και έχει ανάγκη από μόνιμο προσωπικό ειδικά σε καίρια πόστα όπως οι τεχνικές υπηρεσιακές η καθαριότητα το πράσινο αλλά και σε θέσεις διοίκησης και οικονομικής κατεύθυνσης.

Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, θα πρέπει να τονίσουμε ότι στοχεύει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων με την αγορά εργασίας, καθώς και στην προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό
επίπεδο, με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Το Πρόγραμμα θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση