HomeΚΟΣΜΟΣΟ Κόρμπιν θέλει να παραμείνει στην ηγεσία των Εργατικών μέχρι να βρεθεί διάδοχος

Ο Κόρμπιν θέλει να παραμείνει στην ηγεσία των Εργατικών μέχρι να βρεθεί διάδοχος

Τι είπε μετά την ήττα του από τον Μπόρις Τζόνσον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ηγεσία του κόμματός του μέχρι να επιλεγεί ο διάδοχός του είπε πως θέλει να παραμείνει ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος,  Τζέρεμι Κόρμπιν λίγο μετά τις εκλογές και τη μεγάλη του ήττα από τον Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο βρετανικά ΜΜΕ, δήλωσε ότι το πιθανότερο είναι η διεκδίκηση της ηγεσίας του Εργατικού Κόμματος να γίνει στις αρχές του επόμενου έτους.

«Χθες το βράδυ απηύθυνα έκκληση για μία περίοδο περισυλλογής στο κόμμα και προφανώς το εκτελεστικό όργανο του κόμματός μας θα αποφασίσει ποια διαδικασία θα ακολουθήσουμε μετά για την εκλογή του διαδόχου μου», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Είμαι έτοιμος, και προφανώς εξελέγην για να το κάνω, να ηγηθώ του κόμματος μέχρι τότε», είπε.

Όταν ερωτήθηκε εάν αισθάνεται ένοχος για την κλίμακα της ήττας του Εργατικού Κόμματος, ο Κόρμπιν είπε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να κερδίσει τις εκλογές και να γεφυρώσει το εκλογικό σώμα απέναντι στο Brexit».

«Είναι πλέον η ώρα να αποφασίσει η Σκωτία», δηλώνει η επικεφαλής του SNP Νίκολα Στέρτζον

Η ηγέτης της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον δήλωσε σήμερα ότι είναι ώρα η Σκωτία να αποφασίσει για το μέλλον της και ότι η κυβέρνησή της την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει την επιχειρηματολογία της ώστε να έχει την πλήρη νομική εξουσία προκειμένου να προκηρύξει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

«Ο λαός της Σκωτίας μίλησε. Είναι ώρα να αποφασίσουμε για το δικό μας μέλλον», είπε η Στέρτζον αφού το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) αύξησε τον αριθμό των εδρών του στο βρετανικό Κοινοβούλιο μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας θα δημοσιεύσει την επόμενη εβδομάδα τη λεπτομερή επιχειρηματολογία «για μεταβίβαση εξουσίας ώστε να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή δημοψηφίσματος χωρίς να υπάρξουν νομικές αντιρρήσεις», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην κυβέρνηση της οποίας είναι επικεφαλής στο Εδιμβούργο.

Ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον αντιτίθεται στη διενέργεια ενός ακόμα δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, αφού η βρετανική επαρχία τάχθηκε υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο στο αντίστοιχο δημοψήφισμα του 2014.
newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση