HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠαρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Ηλιάδη στον Άγιο Νικόλαο

Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Ηλιάδη στον Άγιο Νικόλαο

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στον Πολυχώρο «Περίπου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, στον Πολυχώρο «Περίπου» στον Άγιο Νικόλαο, θα γίνουν τα… αποκαλυπτήρια του «Μπάμπη του πλασιέ», του τρίτου μυθιστορήματος του Γιώργου Ηλιάδη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς.

Στην εκδήλωση συνεργάζονται οι ηθοποιοί: Μανώλης Σγουρός, Μαριάνθη Μενεγάκη, Γιώργος Ηλιάδης. Μιλάνε για το βιβλίο η Ελπίδα Γρηγοράκη, ο Χρήστος Τσαντής και ο συγγραφέας.

Μετά από τα ιστορικά μυθιστορήματα «Τα δυο πουγκιά» και «Το Μαγκάλι», ο Γιώργος Ηλιάδης μας συστήνει τον «Μπάμπη». «Ο Μπάμπης ο πλασιέ» είναι ένας ιδιαίτερος τύπος της νεοελληνικής κοινωνίας, με φιλοδοξίες που τον φέρνουν στα καζίνο, αλλά και στο κατώφλι της Σκάλας του Μιλάνου! Παρόλα αυτά, η περιπέτεια της ζωής του δεν διαφέρει από την περιπέτεια κάθε ελεύθερου επαγγελματία που παλεύει μέσα σε αντίξοες συνθήκες για τον επιούσιο. Όμως, ο τρόπος του Μπάμπη, τα ταξίδια και η ιστορία του, έχουν κάτι εξωτικό και μυστηριώδες. Βλέπεις, η λάμψη δεν συνοδεύει πάντα το χρυσό!

Ο Γιώργος Ηλιάδης σπούδασε θέατρο, εργάστηκε ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις και γνωστές τηλεοπτικές παραγωγές.

«Γεννήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1957. Σπούδασα θέατρο. Το παράτησα όμως, για βιοποριστικούς λόγους. Εσείς, που ψάχνετε να δείτε αν το κουδούνι του σπιτιού μου γράφει: συγγραφέας, θ’ απογοητευτείτε, διότι δεν είμαι. Μια φορά έκανα το σφάλμα, αφού με τσίμπησε ο οίστρος… δεύτερη δεν το ξανακάνω, εκτός κι αν με αναγκάσετε», έγραφε μετά από την έκδοση του πρώτου μυθιστορήματός του, με τίτλο «Τα δυο πουγκιά». Ακολούθησε «Το Μαγκάλι» και σήμερα «Ο Μπάμπης ο πλασιέ». Και τα τρία έργα του κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς.

ΤΟ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ, γράφει ο Γιώργος Ηλιάδης στην Εισαγωγή στον «Μπάμπη», είναι σαν ένα γευστικό μπουκάλι κόκκινο κρασί. Πίνοντάς το γουλιά-γουλιά, ελπίζεις ν’ αργήσει να τελειώσει, να ‘ναι το ταξίδι μακρύτερο…. Ζύγισα τα πράγματα αρκετές φορές πριν πάρω την απόφαση να δημιουργήσω τον «Μπάμπη», ένα πολύχρωμο αερόστατο, να μας πάει ταξίδι ψηλά και μακριά, να μας ανοίξει νέα παράθυρα στο νου κι ύστερα να μας κατεβάσει σ’ ένα ατμόπλοιο κάπου σ’ ένα πλωτό ποτάμι…

Διαφήμιση
Διαφήμιση