HomeCity GuideΜε αφηγήσεις, παραδόσεις και γλυκά από τις γιαγιάδες και τους παππούδες των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η του Δήμου Ηρακλείου τα Χριστούγεννα

Με αφηγήσεις, παραδόσεις και γλυκά από τις γιαγιάδες και τους παππούδες των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η του Δήμου Ηρακλείου τα Χριστούγεννα

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου συμμετέχει ενεργά στις εορταστικές εκδηλώσεις του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»  (https://www.xristougenniatikokastro.gr/) και του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης,θα σκορπίσουν απλόχερα την αγάπη τους, θα μοιραστούν ιστορίες και συνταγές, θα μιλήσουν για ήθη και έθιμα με στόχο την προβολή και διάδοση του πλούτου της λαϊκής παράδοσης.Θα ανατρέξουν σε μνήμες των παιδικών τους χρόνων, θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα, θα παρασκευάσουν και θα κεράσουν παραδοσιακά γλυκά και θα κατασκευάσουν χειροποίητα στολίδια για μικρούς και μεγάλους.

Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν από την ερχόμενη Τρίτη 17 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στα σπιτάκια του  «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»: «Οι καλεσμένοι των ξωτικών – Το σπίτι της γιαγιάς και του παππού» και «Τα κεράσματα των ξωτικών» καθώς και στις χριστουγεννιάτικες  εκδηλώσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Παράλληλα θα προβάλλονται μαγνητοσκοπημένες αφηγήσεις μελών των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. που πραγματοποιήθηκαν από το οπτικοακουστικό τμήμα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση