HomeΚΟΣΜΟΣΈκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία: Ανασύρθηκαν έξι πτώματα

Έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία: Ανασύρθηκαν έξι πτώματα

Συνολικά οι νεκροί έχουν φτάσει πλέον τους 14

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμη έξι πτώματα εντοπίστηκαν στο νησί Ουάιτ της Νέας Ζηλανδίας, μετά την έκρηξη ηφαιστείου.

Τα πτώματα ανασύρθηκαν χάρη σε μία ριψοκίνδυνη αποστολή του στρατού, όπως ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματικός της νεοζηλανδικής αστυνομίας.

«Ανακτήθηκαν (…) τα πτώματα από το νησί Ουάιτ» και «βρίσκονται πάνω στο (πλοίο) HMNZS Wellington», δήλωσε ο Τζον Τιμς, υπαρχηγός της αστυνομίας.

Συνολικά οι νεκροί έχουν φτάσει πλέον τους 14.

Η κατάσταση στο ηφαίστειο είναι «εξαιρετικά ευμετάβλητη» και ενδέχεται να σημειωθεί νέα έκρηξη μέσα σε μερικές ημέρες, σύμφωνα με τις Αρχές. Από τον κρατήρα του ηφαιστείου, δημοφιλή προορισμό για τους ξένους τουρίστες στη Νέα Ζηλανδία, εκλύθηκαν μεγάλες ποσότητες ηφαιστειακής τέφρας και αερίων με θερμοκρασίες εκατοντάδων βαθμών Κελσίου και υψηλή τοξικότητα τη Δευτέρα.

22002957

Πολλοί από τους τραυματίες έχουν υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα και στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών ανέφεραν ότι εισάγονται 1,2 εκατ. τετραγωνικά δέρματος, καθώς η ποσότητα που χρειάζεται αντιστοιχεί σε περίπου 60 δωρητές, ενώ στη Νέα Ζηλανδία μόλις πέντε ως 10 προσφέρουν δέρμα στις ειδικές τράπεζες σε ετήσια βάση, έγραψε η εφημερίδα New Zealand Herald.

cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση