HomeΚΡΗΤΗΣ. Βαρδάκης: «Την ώρα που οι δανειολήπτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους Κυβέρνηση και Βρούτσης σφυρίζουν κλέφτικα»

Σ. Βαρδάκης: «Την ώρα που οι δανειολήπτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους Κυβέρνηση και Βρούτσης σφυρίζουν κλέφτικα»

Συζητήθηκε η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου στην Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συζητήθηκε, σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, η επίκαιρη ερώτησή του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα «Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για το αν και πότε θα εφαρμοστούν τα ψηφισθέντα για τα δάνεια ΟΕΚ από κεφάλαια τραπεζών με επιδότηση επιτοκίου».

Ο κ. Βαρδάκης  τόνισε κατά την διάρκεια της συζήτησης ότι παρά τις ήδη ψηφισμένες από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ρυθμίσεις για δανειολήπτες μέσω τ. Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο, πρόβλημα που αφορά δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει σε έκδοση της απαιτούμενης ΚΥΑ, δυνάμει της οποίας θα καθοριστούν τα κριτήρια ένταξης στην επιδότηση, τα ποσοστά επιδότησης της έντοκης τοκοχρεωλυτικής δόσης, τα μέγιστα ποσά της επιδοτούμενης δόσης, η μέγιστη διάρκεια της επιδότησης ανά κλίμακες οφειλής και κάθε άλλο αναγκαίο διαδικαστικό και λεπτομερειακό ζήτημα για την υλοποίηση της προβλεπόμενης επιδότησης

Ο κ. Βαρδάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κύριε Υπουργέ,

Η  Κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε για μια ακόμα φορά το κοινωνικό της πρόσωπο με την ρύθμιση των δανείων από τον Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο.

Δεδομένου ότι το πρόβλημα αγγίζει πολλές οικογένειες, οι οποίες εξακολουθούν να οφείλουν και μάλιστα σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων τους προς τις ανώνυμες τραπεζικές εταιρίες, θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο απώλειας της κατοικίας τους, ερωτάσθε

  • Για ποιο λόγο δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα η ΚΥΑ, που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του εικοστού πέμπτου άρθρου του Νόμου 4618/2019, που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική ελάφρυνση των δανειοληπτών που έλαβαν δάνεια μέσω τ. Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο;
  • Προτίθεστε να την εκδώσετε;
  • Ποιο το χρονοδιάγραμμα έκδοσης αυτής;»

Ο κ. Βαρδάκης δεν παρέλειψε να ενημερώσει  τον αρμόδιο Υπουργό, ότι αρκετοί είναι οι πολίτες που ζητούν να αναδειχθεί αλλά και να αντιμετωπιστεί η ανισότητα που υφίσταται αυτή την στιγμή μεταξύ των δανειοληπτών από τα ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ και αυτών που έλαβα τα δάνεια με επιδότηση από τον τέως ΟΕΚ.

Ο κ. Βρούτσης, όμως, αντί να προσεγγίσει το ζήτημα με σοβαρότητα και  ευαισθησία, επέλεξε να  στρέψει την συζήτηση σε άλλο θέμα, κατηγορώντας μάλιστα με περίσσιο θράσος τον ΣΥΡΙΖΑ για αναλγησία  και μη ορθή άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων. Για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε ανενημέρωτος και πρόχειρα προετοιμασμένος αφήνοντας, αναπάντητο τελικά το ερώτημα για το αν και πότε θα εφαρμοστούν τα ψηφισθέντα για τα δάνεια ΟΕΚ από κεφάλαια τραπεζών με επιδότηση επιτοκίου.

Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίζει να απαντά σε θέματα μείζονος σημασίας, με υπεκφυγές και αντιπολιτευτικού τύπου ομιλίες. Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από λόγια αλλά από πράξεις και κυβερνήσεις που δίνουν λύσεις άμεσα σε προβλήματα που ταλαιπωρούν την κοινωνία μας.

Δυστυχώς τα  ψέματα και οι αλχημείες του κ. Βρούτση, με αφορμή την τοποθέτησή του στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Βαρδάκη, θα οδηγήσουν πολλές οικογένειες, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων τους προς τις ανώνυμες τραπεζικές εταιρίες, σε κίνδυνο απώλειας της κατοικίας τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση