HomeHL-GreeceMRB: Στο 12,3% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

MRB: Στο 12,3% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσης της εταιρίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφορά 12,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το thetoc.gr, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 36,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,5%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 7,7%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4,3%, ΜέΡΑ 25 3,2%, Χρυσή Αυγή 2,7%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 61,2% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,1%.

Στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;»,  ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 40,9% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 29,1%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 26,3%.

Στο ερώτημα «πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές», το 57,4% απαντά «να προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας».

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ως προς την επικείμενη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας σημαντικό ποσοστό των πολιτών (44,8%) δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν να παραμείνει ο Προκόπης Παυλόπουλος για δεύτερη θητεία ενώ το 41,1% επιθυμεί νέο πρόσωπο στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην περίπτωση που δεν θα είναι υποψήφιος ο Πρ. Παυλόπουλος σε αυθόρμητο επίπεδο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επιλέγεται από το 26% όσων μπήκαν στην διαδικασία να αναφέρουν κάποιο όνομα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς από το 11,2%, το 8% επιλέγει την  Ντ. Μπακογιάννη, το 5,9% τον  Ευ. Βενιζέλο, το 4% την Μ. Δαμανάκη.

Παράλληλα, οι πολίτες με αυξημένα ποσοστά (59,2%) θεωρούν πιθανό ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (Xρόνος διεξαγωγής 27 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου 2019).
capital.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση