HomeΚΡΗΤΗΕρώτηση Κεγκέρογλου και άλλων Βουλευτών για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Ερώτηση Κεγκέρογλου και άλλων Βουλευτών για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

«Μόνιμες δομές τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και παιδιών/ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων, με σταθερή χρηματοδότηση και μόνιμες θέσεις εργασίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερώτηση προς τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών, και Εσωτερικών, κατέθεσαν ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου μαζί με άλλους Βουλευτές.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Στα 445 ΚΔΑΠ και στα 83 ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων πανελλαδικά απασχολούνται 2.400 συμβασιούχοι εργαζόμενοι επί σειρά ετών, με διαδοχικές ανανεώσεις συμβάσεων, φτάνοντας ακόμα και τα 18 έτη αδιάκοπης υπηρεσίας και καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι Δομές αυτές αποτελούν έναν σταθερό πυλώνα κοινωνικής πολιτικής των ΟΤΑ και προσφέρουν υπηρεσίες στην καρδιά των αναγκών της οικογένειας, των γονέων και των ίδιων των παιδιών. Η λειτουργία των ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, που παρέχει ταυτόχρονα φύλαξη και δημιουργική απασχόληση των παιδιών, στηρίζει την ελληνική οικογένεια εξυπηρετώντας για το 2019 67.498 παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών (ΚΔΑΠ) και 4.532 παιδιά και άτομα με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).

Η διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη λειτουργίας των εν λόγω δομών οδήγησε στην διατύπωση αιτήματος των εργαζόμενων, για μόνιμες δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, με σταθερή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και μόνιμες θέσεις εργασίας με αυξημένη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας.

Επειδή το Κίνημα Αλλαγής είχε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την οργανική ένταξη των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στου Δήμους και την κατοχύρωση της μόνιμης εργασιακής σχέσης σύμφωνα με τις προτάσεις των εργαζομένων,

Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

-Με ποιο συγκεκριμένο τρόπο προτίθεστε να στηρίξετε έμπρακτα τον θεσμό των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της χώρας, διασφαλίζοντας την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους αλλά και τις θέσεις εργασίας των δομών;

-Προτίθεται η Κυβέρνηση να έρθει σε διάλογο με τους εργαζόμενους και την ΚΕΔΕ και να προχωρήσει άμεσα στην επανασύσταση της Ομάδας Εργασίας για τη μονιμοποίηση του θεσμού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων;

-Τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ θα ακολουθήσουν το μοντέλο μονιμοποίησης που εφαρμόζεται για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»; Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές: Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος Μουλκιώτης, Κώστας Σκανδαλίδης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και  Ανδρέας Πουλάς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση