Ισχυρό μήνυμα έστειλαν σήμερα όλοι οι συμμετέχοντες στην 24ωρη παντραπεζική πανελλαδική απεργία που πραγματοποιήθηκε από την ΟΤΟΕ με αίτημα καμία απόλυση στον τραπεζικό κλάδο.

Και στο Ηράκλειο, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, έστειλαν το δικό τους μήνυμα, αναρτώντας μάλιστα και πανό διαμαρτυρίας έξω από γνωστό τραπεζικό υποκατάστημα της πόλης.

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε στην Αθήνα μπροστά από το υπουργείο Εργασίας.

Οι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ τονίζουν ότι «οι απολύσεις ήταν ανέκαθεν κόκκινη γραμμή για τον κλάδο. Τις αποτρέψαμε επί δεκαετίες, ακόμα και στις πιο ζοφερές και κρίσιμες εποχές της κρίσης, με αγώνες, με εξαντλητικό διάλογο αλλά και με συμβιβασμούς και θυσίες».

Όπως σημειώνει η ΟΤΟΕ «ξέρουμε καλά τις οδυνηρές συνέπειες των απολύσεων για τον εργαζόμενο, την οικογένειά του, την κοινωνία στο σύνολό της, όπως και κάθε συμπολίτης μας που τις βίωσε τα χρόνια της κρίσης.

Γι’ αυτό κάθε τέτοιος σχεδιασμός, πόσο μάλλον ενέργεια, από την πλευρά των Τραπεζών, ισοδυναμεί για μας με κήρυξη πολέμου.

Κήρυξη πολέμου απέναντι στον εργαζόμενο, στην οικογένειά του, στη ζωή του, στο μέλλον του ίδιου και των παιδιών του. Κήρυξη πολέμου απέναντι στην ίδια την κοινωνία».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση