HomeHL-9Εξειδικευμένη ορθοπεδική επέμβαση για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Εξειδικευμένη ορθοπεδική επέμβαση για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης κάτω άκρου σε ανήλικο ασθενή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια εξαιρετικά δύσκολη και εξειδικευμένη επέμβαση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στην Ορθοπεδική Κλινική. Πρόκειται για χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης κάτω άκρου σε ανήλικο ασθενή.

Για την πολύ εξειδικευμένη αυτή επέμβαση, με πρωτοβουλία του διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής Εμμανουήλ Δασκαλογιαννάκη, κλήθηκε από το Νοσοκομείο ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων ορθοπεδικών χειρουργών με εξειδίκευση στην χειρουργική του ποδιού, Αλκιβιάδης Σαρίδης, διευθυντής Ε.Σ.Υ. του Νοσοκομείου Δράμας. Σε συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου μας η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 7 Νοεμβρίου.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής κ. Δασκαλογιαννάκης: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η επέμβαση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνης. Νοιώθω χρέος μου να ευχαριστήσω δημόσια τον ορθοπεδικό χειρουργό κ. Αλκιβιάδη Σαρίδη, διευθυντή Ε.Σ.Υ. του Νοσοκομείου Δράμας, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μου και ήρθε στο νοσοκομείο μας για την χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης κάτω άκρου σε ανήλικο ασθενή, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 7/11/2019.

Ο κ. Σαρίδης διακρίνεται για την μεγάλη του εμπειρία πάνω στο αντικείμενο αυτό.

Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον καθηγητή κ. Ηλία Λαμπίρη για την συμβολή του, καθώς επίσης την Ιατρική Υπηρεσία και το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου μας που στήριξαν την όλη προσπάθεια».

Ο κ. Δασκαλογιαννάκης, επισημαίνει την διάθεση όλου του επιστημονικού προσωπικού του Νοσοκομείου Ρεθύμνης, να παρέχει όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες υγείας στην τοπική κοινωνία δηλώνοντας ότι το νοσοκομείο μας είναι ανοικτό σε προσκλήσεις προς εξειδικευμένους γιατρούς προκειμένου να παρέχουν την επιστημονική γνώση και την εμπειρία τους σε δύσκολες περιπτώσεις, όπως ήταν η παραπάνω χειρουργική επέμβαση.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια επιτυχία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Μπορεί να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης των κλινικών του, ωστόσο το υπάρχον ιατρικό προσωπικό καταβάλλει σοβαρή προσπάθεια, σε καθημερινή βάση, για να προσφέρει στους ασθενείς ολοκληρωμένες υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Να σημειωθεί ότι ο εξειδικευμένος Ορθοπεδικός Χειρουργός Αλκιβιάδης Σαρίδης, υπήρξε συνεργάτης του Ρεθεμνιώτη καθηγητή Ορθοπεδικής, Ηλία Λαμπίρη.

rethnea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση