HomeHL-9Απίστευτες εικόνες με την «επέλαση» του δάκου στην ενδοχώρα

Απίστευτες εικόνες με την «επέλαση» του δάκου στην ενδοχώρα

Aγωνία για το μέλλον της καλλιέργειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η φετινή ελαιοκομική περίοδος είναι προβληματική, με το δάκο και τα υπόλοιπα εμπόδια που καταγράφονται από τους αγρότες στους ελαιώνες της Κρήτης να είναι πολλά.

Σχεδόν στο σύνολο των ελαιοκομικών περιοχών το ζήτημα του δάκου, του γλοιοσπόριου και των άλλων παραμέτρων που έχουν οδηγήσει στην μείωση της παραγωγής και την μέτρια ως κακή ποιότητα του ελαιολάδου, απασχολεί όλο τον αγροτικό κόσμο.

Η αγωνία είναι μεγάλη για το μέλλον της καλλιέργειας, αλλά και το μέλλον των παραγωγών, τη στιγμή που είναι επιτακτική ανάγκη η στήριξη τους και τη φετινή χρονιά. Κάτι άλλωστε που αποτυπώθηκε κατά την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη στην Κρήτη μέσα από τις δηλώσεις άλλων αγροτικών παραγόντων του νησιού.

Ειδικά το θέμα του δάκου είναι τόσο έντονο, όσο ποτέ άλλοτε. Δεν είναι τυχαίο πως δίνουν και παίρνουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες που αναδεικνύουν το πρόβλημα με τους ανεξέλεγκτους πληθυσμούς του δάκου στην ενδοχώρα.

Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω και δημοσιοποίησε το viannitika.gr,  φαίνεται το μέγεθος του προβλήματος. Στις απίστευτες εικόνες που τράβηξε ο κ. Μανώλης Κουτεντάκης, ο οποίος είναι κάτοικος στη Δέρματο Βιάννου, διακρίνεται ο τεράστιος πληθυσμός του εντόμου που βρίσκεται στην παγίδα που ο ίδιος τοποθέτησε.

https://www.youtube.com/watch?v=Ke1672SumAo&feature=emb_logo

Διαφήμιση
Διαφήμιση