HomeHL-9Αντικαπνιστικός νόμος: Ένα πρόστιμο σε 30 ελέγχους καταστημάτων στο Ηράκλειο

Αντικαπνιστικός νόμος: Ένα πρόστιμο σε 30 ελέγχους καταστημάτων στο Ηράκλειο

Τι ζήτησαν οι επιχειρηματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έλεγξαν στο Ηράκλειο μικτά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Οι έλεγχοι έγιναν την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου σε 30 συνολικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις αναφορές των Επιθεωρητών – Ελεγκτών της Αρχής καταγράφεται η πολύ θετική ανταπόκριση πολιτών και επαγγελματιών που δείχνουν να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του νόμου.

Εξαίρεση, σύμφωνα με την ΕΑΔ, αποτέλεσε επιχειρηματίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ελέγχου και τη συνακόλουθη επιβολή του προστίμου προκάλεσε ένταση και κλήθηκαν πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις.

Μόνο σε ένα κατάστημα υπήρξε καπνιστής

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου ελέγχθηκαν στο Ηράκλειο 13 καταστήματα στα οποία δεν εντοπίστηκε κανένας καπνιστής στο εσωτερικό των καταστημάτων. Σε μία περίπτωση επιβλήθηκε πρόστιμο 100€ σε θαμώνα που κάπνιζε σε εξωτερικό περίκλειστο χώρο ενώ στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο 500€ ευρώ. Στην πλειονότητά τους τα καταστήματα δεν διέθεταν επαρκή σήμανση και το σχετικό Βιβλίο Αναφοράς Καπνίσματος.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου έγινε έλεγχος σε 17 ΚΥΕ κατά τις μεσημεριανές ώρες, χωρίς να καταγραφούν καπνίζοντες στους εσωτερικούς χώρους ή άλλες παραβάσεις. Οι επιχειρηματίες επεσήμαναν ότι πρέπει να διευκρινιστεί ακόμα καλύτερα η έννοια του εξωτερικού χώρου που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του νόμου.

Cretapost με πληροφορίες από το iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση