HomeHL-GreeceΣχοινάς: Ελλάδα η «Ρεάλ των Βαλκανίων» – Η Τουρκία κάνει «καουμποϊλίκια»

Σχοινάς: Ελλάδα η «Ρεάλ των Βαλκανίων» – Η Τουρκία κάνει «καουμποϊλίκια»

Για την προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας μιλά ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ρεάλ των Βαλκανίων» αποκαλεί την Ελλάδα ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής και τον Αλέξη Παπαχελά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να παίξει σημαντικό ρόλο στην περιοχή.

Για την προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας, ο Μαργαρίτης Σχοινάς κάνει λόγο για «καουμποϊλίκια», τονίζοντας ότι οι τουρκικές πρακτικές σε σχέση με την Κύπρο δεν βοήθησαν ούτε την ίδια, ούτε τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ούτε και πέτυχαν και κάποιους από τους στόχους που είχε εξαγγείλει η Τουρκία εκεί. «Πρόκειται περισσότερο για κινήσεις εντυπωσιασμού και πρόκλησης. Υπήρξε ευρωπαϊκή αντίδραση, θα συνεχίσει να υπάρχει ευρωπαϊκή αντίδραση κάθε φορά που γίνονται τέτοιου είδους «καουμποϊλίκια», αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ομολογήσουμε ότι το ενεργειακό θέμα στην Κύπρο θα λυθεί οριστικά μόνον όταν προχωρήσει και η επίλυση του κυπριακού προβλήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τονίζει παράλληλα ότι το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. «Σε λίγους μήνες τα ευρωπαϊκά σύνορα θα ελέγχονται από την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, που θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός οργανισμός ο οποίος θα οπλοφορεί και θα έχει δικά του μέσα» επισημαίνει.

Ο Έλληνας επίτροπος θεωρεί πολύ σημαντικό να υπάρχουν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία, πράγμα που όπως αποκαλύπτει συζήτησε την περασμένη Παρασκευή στην συνάντηση του με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Τονίζει επίσης ότι υπάρχει μια αντίληψη αυτή την στιγμή στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα με την συμβολή των εταίρων της στάθηκε στα χρόνια της κρίσης και πρέπει να αμειφτεί για την προσπάθεια της και οι Έλληνες για όσα συνειδητά αποδέχθηκαν.

Αναφέρει ακόμη ότι το βραδύ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλιου και τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου φοβήθηκε ότι το Grexit μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση