HomeΚΟΣΜΟΣΝέες ανησυχίες για την υγεία της Μέρκελ: Παραπάτησε και κατά την επίσκεψη στο Αουσβιτς (βίντεο)

Νέες ανησυχίες για την υγεία της Μέρκελ: Παραπάτησε και κατά την επίσκεψη στο Αουσβιτς (βίντεο)

Έχασε προς στιγμήν την ισορροπία της μετά την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της πυροδότησε άθελά της η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη χθεσινή, πρώτη ως καγκελάριος της Γερμανίας, επίσκεψή της στο Άουσβιτς, στη νότια Πολωνία.

Μία εβδομάδα μετά το παρ’ ολίγον ατύχημά της σε εκδήλωση στο Βερολίνο η Μέρκελ έχασε προς στιγμήν την ισορροπία της μετά την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Το βίντεο με τη νέα «αστάθεια» της Μέρκελ

Στις εικόνες που κατέγραψαν διεθνή πρακτορεία, όπως το AFP, και αναμετέδωσαν τα ξένα δίκτυα η Μέρκελ φαίνεται να κλονίζεται και να απλώνει το χέρι της προκειμένου να κρατηθεί από τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι, για να μην πέσει. Δείτε το στιγμιότυπο στο 38» από την έναρξη του βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=fe30ZtLL69I

Άλλοι παριστάμενοι σπεύδουν να βεβαιωθούν ότι η Μέρκελ είναι καλά, προτού συνεχίσουν όλοι μαζί την πορεία τους.

Το περιστατικό επανέφερε στην επιφάνεια μνήμες από το περασμένο καλοκαίρι όταν η Μέρκελ εθεάθη να τρέμει σε τρεις δημόσιες εμφανίσεις της, τη μία κατά την υποδοχή του Ουκρανού προέδρου Βολόντιμιρ Ζελένσκι στις 18 Ιουνίου στο Βερολίνο, τη δεύτερη σε τελετή στο προεδρικό μέγαρο της Γερμανίας μία εβδομάδα αργότερα και την τρίτη στις 10 Ιουλίου με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Άντι Ρίνε. Η Μέρκελ διαβεβαίωνε ότι ήταν καλά στην υγεία της αποδίδοντας τα περιστατικά σε αφυδάτωση, αλλά στις επόμενες υποδοχές ξένων ηγετών προτιμούσε να κάθεται κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση