HomeHL-EconomyΠολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις για πιο γρήγορες τοποθετήσεις γιατρών

Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις για πιο γρήγορες τοποθετήσεις γιατρών

Κατατέθηκε την Παρασκευή το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για rebate και clawback αλλά και γιατρούς περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο: «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις», υπάρχουν, μεταξύ άλλων, ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών από rebate και clawback, γρηγορότερη κρίση και τοποθέτηση γιατρών, μηνιαία αποζημίωση οικογενειακών γιατρών και παράταση απασχόλησης προσωπικού των Προαναχωρησιακών Κέντρων

Πολυνομοσχέδιο: Ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών από rebate και clawback
Πρόκειται για άτοκη ρύθμιση αποπληρωμής 120 δόσεων του ποσού της αυτόματης επιστροφής (clawback) για το 2019 για τους παρόχους υγείας. Για την ένταξη στην εν λόγω ευνοϊκή και άτοκη ρύθμιση, οι πάροχοι θα πρέπει να παραιτηθούν από οποιαδήποτε αξίωση και από κάθε ένδικο βοήθημα που έχουν ασκήσει για οφειλές rebate-clawback των ετών 2013-2019.

Πιο γρήγορα η κρίση και τοποθέτηση γιατρών

Άλλη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο αφορά την υποβολή υποψηφιότητας και την διαδικασία κρίσης και τοποθέτησης των γιατρών και έχει στόχο αφενός να αντιμετωπίσει τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην κατάρτιση των τελικών πινάκων κατάταξης και την εν γένει ολοκλήρωση της διαδικασίας και αφετέρου την κήρυξη άγονων θέσεων λόγω αδυναμίας επιλογής από επιλαχόντες υποψηφίους. Με τη ρύθμιση, επιδιώκεται τόσο ο εξορθολογισμός της διαδικασίας, όσο και η αποδοτικότερη αξιοποίηση του μέγιστου δυνατού όγκου των υποψηφιοτήτων, με παράλληλη εξασφάλιση ταχύτερης κρίσης.

Μηνιαία αποζημίωση οικογενειακών ιατρών
Επίσης το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να ρυθμίσει τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών, καθώς η ανάπτυξη του δικτύου οικογενειακών ιατρών, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια, αλλά και τεχνικών προβλήματα για τη σωστή καταγραφή του πληθυσμού ευθύνης τους, έκανε μέχρι σήμερα ανέφικτη την καταβολή των αμοιβών τους με αναγωγή στα πραγματικά δεδομένα ευθύνης. Με τη ρύθμιση ορίζεται μία πρόσθετη περίοδος αμοιβής με πάγια αντιμισθία για όλους τους οικογενειακούς ιατρούς και τους ασκούντες καθήκοντα οικογενειακού ιατρού, για τη χρονική περίοδο από 1.8.2019 έως 1.8.2020.

]iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση