HomeHL-EconomyΘεοδωρικάκος για προσλήψεις: 19.700 στο δημόσιο, 8.000 στους ΟΤΑ

Θεοδωρικάκος για προσλήψεις: 19.700 στο δημόσιο, 8.000 στους ΟΤΑ

"Yπάρχει αυστηρός προγραμματισμός για τις προσλήψεις"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι υπάρχει αυστηρός προγραμματισμός για τις προσλήψεις. «Δεν κάνει ο καθένας του κεφαλιού του και έτσι το κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Το σύνολο των προσλήψεων γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, εμείς κάνουμε τον προγραμματισμό των προσλήψεων τηρώντας την αρχή 1 προς 1. Τα δυο τελευταία χρόνια (2018 και 2019) έχουν φύγει 20.300 εργαζόμενοι από το δημόσιο. Παίρνοντας υπόψη και τον προγραμματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης και συνεχίζοντας εμείς με τις βασικές ανάγκες, έχουμε οριοθετήσει 19.700 προσλήψεις. Προτεραιότητα είναι οι τομείς της παιδείας, υγείας, ασφάλειας και κοινωνικής πρόνοιας», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«8.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ»
«Έχουμε και 8.000 προσλήψεις από τους ΟΤΑ, έχουμε συνεννοηθεί με την τρόικα είναι έξω από τον κανόνα 1 προς 1, καθώς δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους», ανέφερε ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών και συνέχισε:

«2.900 άνθρωποι για το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής «Βοήθεια στο Σπίτι». Επίσης 1.700 άτομα συνοριοφύλακες, 2.500 άτομα υγειονομικό προσωπικό, 4.500 άτομα στο χώρο της ειδικής αγωγής και περί τους 5.250 εκπαιδευτικούς -και άλλοι τόσοι του χρόνου για να καλυφθούν οι ανάγκες της Παιδείας». Ακόμη, πέρα από τις προσλήψεις, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «τρέχει» και πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 35.000 εποχικών στους ΟΤΑ από τον ΟΑΕΔ.

«Προκλητικές και απολύτως παράνομες οι τουρκικές κινήσεις»
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στις τουρκικές κινήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε προκλητικές, επιθετικές και απολύτως παράνομες.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταγγείλει την τουρκική προκλητικότητα και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την προσεχή Πέμπτη, ενώ επεσήμανε ότι η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης δεν έχει καμία σχέση και επαφή με την πραγματικότητα και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

«Η υποτιθέμενη συμφωνία είναι ένα χαρτί μονοί τους το έφτιαξαν μονοί τους το υπέγραψαν. Η κατάσταση στη Λιβύη είναι πάρα πολύ ρευστή και ασταθής, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος εκπροσωπεί τι στη χώρα και προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα μόνοι τους», δήλωσε ακόμη ο κ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε ότι η Τουρκία πρέπει να αλλάξει ρότα. «Το τελευταίο διάστημα είχε πάψει η συνεργασία με το λιμενικό μας και οι ροές είναι ασταμάτητες και στο Αιγαίο και στον Εβρο», υπογράμμισε αναφερόμενος στο μεταναστευτικό.
iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση