Στην Κίσσαμο θα βρεθεί σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας, Βασίλειος Διγαλάκης, συμμετέχοντας σε σύσκεψη στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στα θέματα των Λυκείων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισσάμου.

Να σημειωθεί ότι μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας αποφασίστηκε το γκρέμισμα των σχολικών κτιρίων που έχουν κριθεί ακατάλληλα μετά τον σεισμό και η άμεση ανακατασκευή τους, με διαδικασίες fast track και με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ, προκειμένου οι μαθητές της Κισσάμου να μπουν στο νέο κτήριο το συντομότερο δυνατόν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και αφού εξετάστηκαν τα χρονικά, τεχνικά και οικονομικά δεδομένα, αποφασίστηκε να προκριθεί η λύση της κατεδάφισης του κτιριακού συγκροτήματος και να προχωρήσει η ανέγερση νέου, εφόσον αυτό αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η ΚΤΥΠ Α.Ε., στην περίπτωση αυτή, θα αναλάβει να καταρτίσει με επείγουσες διαδικασίες τη μελέτη για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος.

Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων της ΚΤΥΠ Α.Ε. Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Ν. Καλογερής, μετά από επικοινωνία που είχε μαζί τους ο κ. Διγαλάκης, εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του νέου συγκροτήματος από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» του ΕΣΠΑ.

Σχετικά με την προσωρινή στέγαση των μαθητών του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισσάμου μέχρι την ανέγερση του νέου κτιρίου, και προκειμένου οι μαθητές του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισσάμου να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς το ταχύτερο δυνατόν, διερευνήθηκε η δυνατότητα χρήσης προκατασκευασμένων αιθουσών σε οικόπεδο της περιοχής και συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτησή τους σε κατάλληλη τοποθεσία.

Σημειώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος έχει προσφέρει οικόπεδο της Εκκλησίας για την εγκατάστασή τους, ενώ ο δήμαρχος Χανίων κ. Π. Σημανδηράκης έχει εκφράσει τη βούληση, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων να είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση